Statusrapport inför matchen IFK Malmö – Gefle IF

På söndagen spelas den sista omgången i årets version av Superettan. Matchen med stort M kommer att spelas på Malmö Idrottsplats där IFK Malmö tar emot Gefle IF. Gefle ligger inför sista omgången en poäng efter Mjällby AIF på kvalplatsen till Allsvenskan och en mycket tuff match väntas.

– Gefle är mycket svårspelade och har stått distansen ut i år. De har stått för bästa prestationen av alla lag och tampas om den allsvenska kvalplatsen ända in i det sista, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com

– Matchen betyder mycket för oss och vi ser fram emot den. Malmö är ett bra lag, men hoppas att situationen kan avgöra till vår fördel, poängterar Gefle IF:s tränare Per Olsson.

Gefle IF är en anrik förening och bildades 1882. Man var precis som IFK Malmö nykomlingar i årets upplaga av Superettan. Till skillnad från IFK har man hela tiden varit med och krigat i toppen och man var länge och väl på direktplats till Allsvenskan.Efter att Landskrona BoIS varit oerhört starka på slutet, får man nöja sig med att vara med att tampas om tredjeplatsen, som innebär kval. Gefle-vinst mot IFK, samtidigt som Mjällby förlorar eller spelar oavgjort, borta mot Östers IF, innebär att man får kvala.

En del ändringar avviseras hos "di gule". Ordinarie målvakten Frederick Enaholo är fortfarande skadad och kan inte spela, efter den smäll han ådrog sig i axeln i trakten av nyckelbenet i matchen mot Umeå. Kenneth Mattsson som gjort några bra matcher på sistone får fortsatt förtroende. Martin Lundin, som förra året fick blixtinkallas, sedan båda målvakterna skadats, kallas in som målvaktsreserv.

Glenn Holgersson är tillbaka efter avstängning och återkommer i laget på sin position som vänsterback, medan Patrik Larsson flyttas fram till vänster på mittfältet. Jonas Wirmola är inte tillgänglig och Martin Alm kan inte spela, vilket innebär att Jonas Danielsson går in som innerback. Johan Åkesson får fortsätta i anfallet sedan han gjort succé senast med två mål. Magnus Eriksson har ännu ont i magmusklerna och är således inte användbar.

– Det är viktigt att avsluta bra och det är kul att få vara med och avgöra toppstriden, avseende vilket lag som får kvala till Allsvenskan. Går vi in med 100 % och visar det matchen igenom ska vi kunna vinna, påpekar Patrik.

Gefle saknar Daniel Moffatt, som för 12 veckor sedan drabbades av ett benbrott, men har nu börjat träna ordentligt igen. Dock inte tillräckligt för att vara med till matchen mot IFK Malmö. För övrigt är det frid och fröjd i truppen.

– Det har sett bra ut på träningarna i veckan och formen håller bra. En enda har saknats på träningen (en dag) och det är väldigt lite så här sent på säsongen, vilket tyder på god fysik, säger Per.

IFK MALMÖ (4-3-3)

Kenneth Mattsson (målvakt)

Anders Jemail
Baskim Sopi
Jonas Danielsson
Glenn Holgersson

Jimmi Olsson
Eric Fischbein
Patrik Larsson

Roger Nilsson
Henrik Nebrelius (lagkapten)
Johan Åkesson

Avbytare

Jens Nordström
Jörgen Svensson
Marcus Nilsson
Tonchov Stephanov
Martin Lundin (målvakt)

GEFLE IF (4-4-2)

Mattias Hugosson

Andreas Revahl
Robert Stridh
Thomas Hedlund
Jörgen Öbrink

Daniel Bernhardsson
Johannes Ericsson
Mathias Woxlin
Pär Carlsson

Johan Berg
Daniel Ytterbom

Avbytare

Daniel Berglund
Daniel Edfalk
Jens Törnberg
Mikael Åskoogh
Marcus Mattsson (målvakt)