Ingen dubbelseger för "di gule"

IFK Malmö lyckades inte ta en enda dubbelseger i årets upplaga av Superettan. Den sista chansen försvann sedan man förlorat den slutgiltiga epilogen mot Gefle IF med 1-0. Trots vinsten blev det ingen allsvensk kvalplats för Gefle, eftersom Mjällby som väntat besegrade Östers IF.

– Vi gjorde vad vi kunde och gjorde en ganska bra match. Hade en del väldigt klara målchanser, men vid målet hade vi lite tur, poängterar GIF-tränaren Per Olsson.

– Det var ett klart steg framåt om man jämför med de tre senaste matcherna. Nu fullföljde vi matchen igenom på ett bra sätt, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson.

Efter en jämn inledning hade IFK Malmös Roger Nilsson matchens första chans efter 10 minuters spel. Han dribblar sig igenom GIF-försvaret, slår en passning till Nebrelius som passar tillbaka. Anfallet avslutas med att Roger dribblar förbi en man till innan han skjuter ett skott som GIF-målvakten Mattias Hugosson tvingas rädda till hörna.

En misslyckad utrusning av IFK-målvakten Kenneth Mattsson i den 13:e minuten innebär att bollen hamnar framför målet, men Anders Jemail är påpassligt framme och slår undan bollen. Kalabalik hos IFK:s försvar leder till att Daniel Bernhardsson efter 24 minuter skjuter ett skott som tar i insidan av stolpen. Anfallet efter kommer IFK-aren Roger Nilsson i bra skottposition, men får inte till något bra skott och bollen går över.

– Vi har en massa situationer framför Gefles backlinje. Det är svårt att komma igenom, de är väldigt välorganiserade. Men det är sista tredjedelen vi har problem med som vanligt. Väldigt många inläggssituationer i straffområdet där vi inte har något folk. Måste helt enkelt bli hetare.

Gefle tog över och efter 31 minuter rundas IFK:s innerback Jonas Danielsson av Daniel Ytterbom. Gefle hade dock ingen kyla i avsluten och avslutet hamnade i utsidan av nätet. Två minuter senare hade man flera möjligheter och det hela avslutades med att högerbacken Anders Jemail i IFK Malmö räddade. Sedan speakern meddelat att Mjällby tagit ledningen över Öster på en tveksamt dömd straff avtog GIF:s press.

Gefle tog dock ledningen fem minuter in i andra halvlek då en frispark från Mathias Woxlin touschar muren och lurar målvakten Kenneth Mattsson.

IFK har en mycket bra chans till kvittering när ett välplacerat skott från Jimmi Olsson efter 55 minuter tar i stolpen.

IFK Malmö tog över och hade efter 68 minuter en bra nick av Baskim Sopi efter hörna. Man skapade sedan en del chanser, utan någon utdelning. IFK låg närmare 1-1 än Gefle-ledning med 2-0 och oavgjort hade också varit ett rättvist resultat.

– Vi gjorde en bra avslutning på en bra säsong för vår del, får se vad vårt mål blir nästa år, eftersom vi ännu inte vet om vi får behålla spelarna, säger Gefle-tränaren Per Olsson.

– De var lite tyngre än oss och hade lättare att skapa målchanser. Nöjd med matchen, trots att vi inte vann, avslutar Patrik Johansson i Malmökamraterna.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-3-3
Awayteam: GEFLE IF
Awayteam form: –
Scorehalf: 0-0
Scorefull: 0-1
Arena: Malmö IP
Crowd: 532
Referee: Miro Ukalovic, Hisings Kärra, Robert Brodin, Lindås, Mirce Popovski, Göteborg
Goal: 0-1 (50) Mathias Woxlin
Homewarning: Baskim Sopi, Jonas Danielsson
Home sent of: –
Homempv: Roger Nilsson
Awaympv: Johannes Ericsson
Hometeam Squad: Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Baskim Sopi
Jonas Danielsson
Glenn Holgersson

Jimmi Olsson
Eric Fischbein
Patrik Larsson

Roger Nilsson
Henrik Nebrelius
Johan Åkesson
Hometeam Sub: Marcus Nilsson (Patrik Larsson (46)
Jörgen Svensson (Eric Fischbein 73)
Tonchov Stephanov (Henrik Nebrelius 81)
Jens Nordström
Martin Lundin (målvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –