Tisdagskvällens handbollsfight i Baltiska Hallen slutade 22-22 (10-12) efter en gastkramande avslutning för hemmalaget. 8 sekunder före fulltid frälste Jimmy Nordström IFK Malmö genom att göra 22-22 när IFK spelade 6 mot 5 efter att ha plockat ut målvakten Tomas Drivstedt och plockat in en extra utespelare.

Ett oavgjort resultat skall IFK vara väldigt nöjda med som matchen gestaltade sig. 15 minuter in på andra halvlek gjorde gästerna 19-14 på en kontring och inget pekade på en hemmapoäng. Framförallt var det IFK:s spöke, Heims målvakt Morgan Eriksson som framstod som rena väggen stundtals, 23 räddningar totalt och 17 av dessa av det mer kvalificerade slaget.

IFK:s första halvlek var inte alls dålig. Försvars- och målvaktsspelet var minst 100% bättre än mot Ystad och Patrik Åswärd matchade stundtals Morgan Eriksson i Heim-målet. Heim ryckte åt sig ett par måls försprång mycket beroende på IFK:s oförmåga i avslutningslägena. Efter 20 minuter hade dock IFK vänt på steken och ledde med 9-7 och hade flera utmärkta lägen att dryga ut sitt försprång. Tyvärr blev hemmalagets rytm ofta störd av att man drog på onödiga men fullt korrekta utvisningar. Pär Winkvist bidrog dock till att hemmalaget kunde hålla sig kvar i matchen genom ett mycket uppoffrande anfallsspel.

Matchens andra halva gick i samma tecken som den första. IFK spelade bra fram till avslutningsläget men där stod för det mesta Heim-Morgan i vägen. Mycket beroende på detta så drygade Heim ut sitt försprång genom att göra mål lite då och då. Vid ställningen 19-14 får IFK straff och Heim drabbas av en dubbelutvisning. Detta, tillsammans med ett målvaktsbyte och ändrat försvarsspel till mer defensiva 6-0, var starten på en markant uppryckning. 9 minuter senare är ställningen 19-19. Här drar framförallt Fredrik "Dine" Nilsson och Pär Winkvist ett oerhört tungt lass. "Dine2 genom ett fruktansvärt bra försvarsspel och som spelfördelare framåt och Pär för att han vågar ta avslut trots en del missade avslut.

Matchens avslutning blev dramatisk. Daniel Thysell gör 21-20 med 1.30 kvar att spela. Heim kvitterar omgående. IFK tar ett olyckligt avslut med 45 sekunder kvar av matchen och Heim kontrar in 22-21 samtidigt som Marius Vargalui drar på sig ett rött kort för att ha dragit målskytten i armen. Heim får också en utvisning för protest. IFK tar ut målvakten och sätter in Martin Tidén på linjen och 29.52 gör Jimmy Nordström 22-22. Sedan hinner bara Heim med ett frikast som täcks ner av IFK-muren.

IFK gör trots poängförlusten en bra match spelmässigt. Tyvärr är det utdelningsprocenten i avslutningsfasen som är alldeles för dålig. Trots detta tar IFK en poäng och hänger med i striden om de allsvenska platserna. Toppar i dagens IFK är tidigare nämnda Fredrik Nilsson och Pär Winkvist.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: IK HEIM
Awayteam form: –
Scorehalf: 10-12
Scorefull: 22-22
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 479
Referee: Krister Andersson, Trelleborg, Per-Ola Björk, Malmö
Goal: –
Homewarning: Daniel Hedlund 3, Daniel Persson, Daniel Thysell, Marius Vargalui
Home sent of: Daniel Hedlund, Marius Vargalui
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik Åswärd

Jimmy Nordström
Marius Vargalui
Martin Tidén
Daniel Hedlund
Anders Isgren
Daniel Thysell
Pär Winkvist
Daniel Persson
Pierre Chamizo
Fredrik Nilsson
Hometeam Sub: Marius Vargalui 7
Pär Winkvist 7
Fredrik Nilsson 3
Daniel Persson 2
Daniel Hedlund
Daniel Thysell
Jimmy Nordström
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –