Det blev delad pott till slut i Baltiska Hallen mellan IFK Malmö och Ystads IF efter ett oerhört intensivt och dramatiskt derby. Målskörden blev slutligen 21-21 (11-13).

Ystads IF förde matchen målmässigt större delen av matchen men IFK kämpade sig ifatt gång på gång och vägrade ge sig. IFK hade till och med ledningen med 21-19, med fem minuter kvar att spela men YIF:s målvakt räddade YIF kvar i matchen med storartade räddningar. Med 40 sekunder kvar har Marius Vargalui ett bra kantläge som tyvärr tar i ribban. YIF får bollen och har frikast med åtta sekunder kvar som Fatalski skjuter i ribban.

YIF börjar matchen lysande och rycker direkt i inledningen till 4-0. Det var genom ett lysande skytte av 9-metersspelarna Marcin Kurowski och Bastian Andersson. IFK börjar trevande med dels ett okoncentrerat anfallsspel som YIF effektivt utnyttjar till vassa motkontringar. IFK tar timeout vid ställningen 5-1, då det spelats 10 minuter av matchen. I samband med timeouten bytar IFK både målvakt och försvarsspel. In kommer Tomas Drivstedt och försvarssmässigt går IFK tillbaka till sitt gamla 4-2 försvar. Dessa förändringar samtidigt som IFK:s 9 metersspelare, Fredrik Nilsson Daniel Persson och Pär Winkvist börjar hitta rätt gör att ställningen snabbt förvandlas till 6-6 och efter 22 minuter leder IFK med 10-8. Tomas Drivstedt spelar här mycket bra i IFK målet. YIF kommer dock starkt tillbaka de sista fem minuterna och gör pausställningen till 13-11 i bortafavör.

Andra halvlek inleder IFK med Daniel Hedlund på botbänken. YIF gör 14-11 omedelbart. IFK kommer åter igen tillbaka och sex minuter in på halvleken reducerar Marius Vargalui till 16-15 på straff. Sedan följer en period där YIF:s målvakt Anders Persson agerar i det närmaste som en levande vägg samtidigt som YIF har det lite motigt i sitt anfallspel. Först fem minuter senare gör Krzysztof Fatalski 17-15 och minuterna därpå kontrar YIF till sig en 19-15 ledning och uppförsbacken ter sig brant för hemmalaget. I detta läge drar YIF:s lagkapten på sig sin tredje utvisning och förvisas till läktaren. Denna händelse samt att IFK utnyttjar två minutersutvisningen effektivt gör att matchen börjar svänga återigen. IFK börjar med en dubbelpunkt på YIF:s båda polacker Marcin Kurowski och Krzysztof Fatalski.

Dubbelpunkten visar sig lyckad och IFK gör 6-0 och fem minuter kvar är ställningen 21-19. Då träder YIF:s Anders Persson in i handlingen igen och stänger butiken för gott denna afton. Trots flera utmärkta chanser för IFK att avgöra matchen. YIF lyckas genom Fatalski och Jacob Andersson görs 21-20 samt 21-21 med 2,20 kvar av matchen. Dramatiken i matchens slutskede finns redovisad ovan.

Totalt sett är det en bra division 1 match som visas upp och delad poäng bör båda kombatanterna vara nöjda med. Med en poäng innebär det att IFK går till julvila på allsvensk plats. I dagens IFK gör Pär Winkvist och målvakten Tomas Drivstedt mycket bra insatser. YIF har sin främste aktör i målvakten Anders Persson samt att 9 meters-spelaren Krzysztof Fatalski alltid är ett hot med sin våldsamma skyttekraft.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: YSTADS IF
Awayteam form: –
Scorehalf: 11-13
Scorefull: 21-21
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 732
Referee: Håkan Andersson, Norrahammar, Patrick Petersson, Bankeryd
Goal: –
Homewarning: Daniel Hedlund, Daniel Thysell, Fredrik Nilsson
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik Åswärd

Marius Vargalui
Daniel Persson
Martin Tidén
Daniel Hedlund
Mikael Olsson
Daniel Thysell
Pär Winkvist
Anders Isgren
Fredrik Björk
Fredrik Nilsson
Hometeam Sub: Pär Winkvist 7
Marius Vargalui 5
Daniel Hedlund 4
Daniel Persson 2
Daniel Thysell
Fredrik Björk
Fredrik Nilsson
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –