IFK förlorade premiären

IFK Malmö förlorade premiären mot danska BK Frem inför cirka 200 åskådare i Club Danmark Hallen. Matchen slutade 5-2 (2-0) i dansk favör. De gula målen gjordes av Marcus Nilsson och Patrik Larsson (straff).

– Vi gjorde en bra match med tanke på förutsättningarna inför matchen. Jag hade kommit överens med Eric att han inte skulle spela, kommenterar IFK Malmö-tränaren Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

– Det var vår första match för säsongen och vi använde alla våra spelare. Vi gav bort två mål till Malmö, men tyckte ändå att vi spelade bra och det var en rättvis seger, säger Frems tränare Ole Mörk.

Eftersom Eric Fischbein inte var med valde man att flytta ner Jörgen Svensson på mittfältet, medan Wissam Barjawi gick in i anfallet. På avbytarbänken tillkom den förre Västerås och MFF-spelaren Fredrik Jönsson, samt Kulladalaren Gegin Yilmaz.

"Di gule" började dock inte bra, man hade för långa avstånd mellan lagdelarna och förlorade för många andrabollar. Detta utnyttjade Frem och efter 25 minuter fick man matchens första målchans. IFK-målvakten Kenneth Mattsson släpper en retur på ett skott och man är påpassligt framme och skjuter, men det nya skottet går utanför. Frem gör två snabba mål innan IFK-spelet kommer igång. Innan paus har Jörgen Svensson IFK:s första chans, en nick som går knappt över.

– Frem är ett bollskickligt lag. Vi var inte alls med i första halvlek. Försvarsspelet är okoncentrerat och anfallsspelet är stressigt, säger Patrik.

Andra halvlek blev IFK-spelet betydligt bättre. Man fick bättre fart på anfallsspelet och matchen jämnades ut. Efter 50 minuter kommer också den efterlängtade reduceringen. Jörgen Svensson slår en passning till Marcus Nilsson som skjuter in bollen med ett välplacerat skott. Tre minuter senare ökar Frems Jairo Antonio De Souza på ledningen till 3-1, efter ett misstag i IFK-försvaret.

Domaren blåste straff efter 58 minuter, sedan Glenn Holgersson dragits ner i straffområdet. Patrik Larsson tar sats och sätter bollen nere i vänstra hörnet, medan målvakten går åt höger. En kvittering var nära sedan Magnus Eriksson varit fri två gånger. Istället avgör Frem mellan den 73 och 75:e minuten då Mirko Selak gör två enkla mål.

– Vi lyfter upp oss rejält i andra och är med i matchen vid 3-2, men istället för kvittering så bjuder vi på två mål. Skapar många målchanser, men vi spelar lite för naivt i straffområdet. Roligt att ungdomarna får komma in och visa vad de går för.

Nästa vecka blir det återigen att bekänna färg för de gula, då man åker till Halmstad för att ta sig an Halmstads BK, som tränas av den förre landslagsspelaren Jonas Thern.

Hometeam: BK FREM
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 2-0
Scorefull: 5-2
Arena: Club Danmark Hallen
Crowd: 200
Referee: –
Goal: 1-0 (29) Morten Svan, 2-0 (35) Cihan Cengiz, 2-1 (50) Marcus Nilsson, 3-1 (53) Jairo Antonio De Souza, 3-2 (58) Patrik Larsson (straff), 4-2 (73) Mirko Selak, 5-2 (75) Mirko Selak (straff)
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Mirko Selak
Awaympv: Marcus Nilsson
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Baskim Sopi
Patrik Larsson
Glenn Holgersson

Marcus Winqvist
Jens Nordström
Marcus Nilsson
Jörgen Svensson

Magnus Eriksson
Wissam Barjawi
Awayteam Sub: Fredrik Jönsson (Glenn Holgersson 58)
Gegrin Yilmaz (Wissam Barjawi 65)
Blerti Kadriu (Jens Nordström 72)
Daniel Karjalainen (Jörgen Svensson 86)
Mattias Filipanics (målvakt)