Lägesrapport inför matchen mot Halmstads BK

Mittfältsstrategen och playmakern Eric Fischbein är tillbaka i laget när IFK Malmö möter allsvenska Halmstads BK.

– Roligt att Eric spelar igen. Det blir ett positivt tillskott till en intressant och spännande match. Oerhört inspirerande att möta ett allsvenskt lag så här tidigt på säsongen. Nu gäller det för oss att den organisationen som fungerat på träningen fungerar även när det är match, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com

Förutom Eric Fischbein återkommer trion Roger Nilsson, Jonas Danielsson och Johan Åkesson i laget. De tre förstnämnda går in på mittfältet, medan Åkesson tar en plats på bänken.

Det är ganska förkylt i IFK. Marcus Nilsson, Mattias Filipanics och Bobby Kosicki är de drabbade.

– Bobby har varit det ett tag nu, men är på väg tillbaka. Glenn Holgersson saknas också. Han behöver vila sedan han fått en smäll på foten i matchen mot Frem. Baskim har låga blodvärden och har blivit ordinerad vila.

Halmstad väljer att experimentera och låter junioren Magnus Andersson bilda anfallsspar tillsammans med Robert Andersson.Ordinarie målvakten Håkan Svensson är frisk från sin skada, men väljer att vänta en vecka.

– Vi är inne i en hård träningsperiod, träningsmatcherna kommer bra för att se vad vi behöver jobba med. I veckan har vi jobbat med att skapa chanser, vilket vi hade problem med mot FC Köpenhamn, säger Halmstads BK:s tränare Jonas Thern.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Fredrik Jönsson
Patrik Larsson
Marcus Winqvist

Jonas Danielsson
Eric Fischbein
Roger Nilsson
Jens Nordström

Magnus Eriksson
Jörgen Svensson

Avbytare

Bletri Kadriu
Jakob Bergstrand
Johan Åkesson
Wissam Barjawi
Martin Lundin (målvakt)