IFK:s måltorka fortsätter

IFK Malmö har länge haft svårt att göra mål och inte heller mot Höllvikens GIF lossnade målskyttet. Man fick lämna planen mållösa samtidigt som Höllviken vann matchen med 1-0, målet inslaget på straff i den första halvleken.

– Det var en smärre katastrof. Inställningen var dålig och det var överhuvudtaget inget som fungerade i vårt spel. Höllviken såg mer ut som ett division 1-lag än vad vi gjorde, konstaterar en mycket besviken Patrik Johansson, tränare i IFK Malmö till ifkmalmo.com.

IFK Malmö skapade någon enstaka målchans under matchen, för övrigt var det bara möjligheter till målchans. Den sista passningen ville inte hitta rätt och man fick inte tag på bollen när den väl var framför målet. Den enda riktiga chansen man hade kom efter 66 minuter. Efter ett skott från Roger Nilsson är Bobby Kociski påpassligt framme på en målvaktsretur, men lyckas inte trycka in bollen.

– Vårt anfallsspel och passningsspel var uruselt. Detta måste vi verkligen jobba med. Vi förlorade också de flesta duellerna.

Höllviken däremot agerade bra matchen igenom och man kan mycket väl vara med och slåss i toppen av division 2. Segermålet kom på övertid i den första halvleken. Baskim Sopi drar ner en Höllviken-spelare och domaren blåser straff. Peter Eker gör inget misstag och sätter säkert bollen i mål. Segern var rättvis även om själva matchen var jämn. Höllviken skapade några chanser och det hetaste förutom målet var en stolpträff i den andra halvleken.

Det är ingen mening att gå in på någon individuell spelarkritik i IFK Malmö. Den enda som höjde sig över mängden var ytterbacken Andrei Moticeac från utvecklingslaget. Närmast väntar danska Farum för "di gule".

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: HÖLLVIKENS GIF
Awayteam form: –
Scorehalf: 0-1
Scorefull: 0-1
Arena: Malmö Stadion, plan 4
Crowd: 100
Referee: Mats Hansson, Malmö
Goal: 0-1 (45) Peter Eker (straff)
Homewarning: Johan Åkesson
Home sent of: –
Homempv: Andrei Moticeac
Awaympv: Peter Eker
Hometeam Squad: Kenneth Mattsson

Andrei Moticeac
Fredrik Jönsson
Baskim Sopi
Marcus Winqvist

Patrik Larsson
Jonas Danielsson
Marcus Nilsson
Eric Fischbein

Bobby Kociski
Magnus Eriksson
Hometeam Sub: Johan Åkesson (Patrik Larsson 59)
Roger Nilsson (Marcus Nilsson 59)
Jörgen Svensson (Magnus Eriksson 62)
Jens Nordström (Eric Fischbein 65)
Wissam Barjawi (Bobby Kociski 84)
Mattias Filipanics (målvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –