Det är ett revanschsuget IFK Malmö som på lördagen äntrar bussen för att möta Mjällby AIF, som förra året missade den allsvenska platsen efter att ha förlorat kvalet mot IFK Norrköping.

– Grabbarna är rejält revanschhungriga och vi tycker det ska bli roligt att möta Mjällby. Träningen i dag (läs fredag) var bra och det gäller för oss att hitta tillbaka till vårt spel och bli mer aggressiva, framförallt i anfallsspelet, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

– Det är vår första träningsmatch för säsongen och killarna har sett framemot att spela match. Vi har valt att inte börja med träningsmatcherna så tidigt för att vi ska orka hela säsongen. I fjol spelade vi 12-13 träningsmatcher och i år spelar vi preliminärt åtta, säger Mjällby AIF:s tränare Hans Larsson.

Trots att det bara har varit två träningar sedan matchen mot Höllviken har det blivit några ändringar i IFK-laget. Anders Jemail är tillbaka och ersätter Andrei Moticeac som högerback i startelvan. För övrigt är Magnus Eriksson inte riktigt frisk och Jörgen Svensson går in på hans plats. Marcus Nilsson kan inte komma ifrån sitt arbete och Roger Nilssons fru väntar barn vilken dag som helst.

Mjällby saknar förutom långtidsskadade Linus Isberg (brutet ben) även Simon Sjöfors som har vrickat foten. Man kommer till start med unge talangen Daniel Nilsson från Helsingborgs IF som högermittfältare och förre Motalaspelaren Markus Senften som mittback. Det är ett frågetecken för Fredrik Olsson i målet.

– Han hade feber i dag (läs fredag), men kan han inte stå kommer Amel Hrnjic att vakta målet.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Baskim Sopi
Fredrik Jönsson
Marcus Winqvist

Jonas Danielsson
Eric Fischbein
Patrik Larsson
Jens Nordström

Bobby Kociski
Jörgen Svensson

Avbytare

Andrei Moticeac
Bletri Kadriu
Gegin Yilmaz
Johan Åkesson
Wissam Barjawi
Mattias Filipanics (målvakt)