Juniorerna besegrade Vintrie

IFK Malmös juniorer tog revansch efter förlusten i premiären mot Kulladal och besegrade Vintries storväxta juniorer med 2-1. En poäng i sammanhanget är att IFK:s lag bestod av endast en 84:a, resten födda 1985. Vintries lag bestod däremot endast av 84:or.

– Vi hade snabba omställningar och var mycket bra offensivt. Det var ett steg i rätt riktning jämfört med senaste matchen. Nu gjorde vi en bra match och vann rättvist. Men vi har fortfarande stora problem sista tredjedelen, kommenterar IFK Malmös juniortränare Rachid Zaryouch.

IFK Malmö skapade chans efter chans, men det var Vintrie IK som tog ledningen efter 20 minuter på en fast situation. Tio minuter senare dribblar sig Mokhlos Almaliki förbi två Vintrie spelare, passar till Enis Turkovic som fälls. Domaren pekar på straffpunkten och bollen slår Arber Alijaj enkelt in. Man gör sedan 2-1 efter 60 minuter då Hassan Fakro efter ett bra anfall avslutar med att sätta bollen i nät.

– Matchen var jämn, men vi är mycket bättre som lag. Vi skapade mängder av chanser, medan Vintrie var farliga på fasta situationer. Jag är mycket nöjd med nyförvärven Jonas Pantalidis, Hassan Fakro och Pcurja Mansouri från Kulladals FF som debuterade för oss i dag.

I nästa match på lördag väntar IFK Trelleborg.

IFK Malmö – Vintrie IK 2-1 (1-1)
Mål: 1-1 (30) Arber Alijaj (straff), 2-1 (60) Hassan Fakro

IFK MALMÖ (4-4-2)

Andreas Engler-Ludviksson

Lirim Osmani
Feroz Razwan
Andreas Mladenovic
Samphan Promsri-Målgren

Jonas Pantalidis
Arber Alijaj
Rashid Resk
Enis Turkovic

Mokhlos Almaliki
Hassan Fakro

Avbytare

Ibrahim Abou-Alpha
Mohammed Faour
Pcurja Mansouri