Förlust mot Mjällby

IFK Malmö förlorade även årets femte träningsmatch mot Mjällby AIF, som vann med 4-0. Det var ändå ett steg framåt jämfört med senaste matchen mot Höllviken.

– Vi hade hela matchen problem med att hitta ett eget spel och att hålla bollen. Mjällby fick tre snabba mål den sista kvarten i första halvlek och då blev det tungt för killarna, poängterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

– Det var vår första träningsmatch. Förhållandena var mycket svåra under matchen, det var blåsigt och svårspelat. Vi var lite för heta i vissa situationer, men det är viktigt att vi kom igång och vi är på rätt väg, säger Mjällby AIF:s tränare Hans Larsson.

Mjällby tog kommandot från början men IFK Malmö höll taktpinnen ganska väl uppe och var med i matchen de 25 första minuterna. Men sedan rasade allt, bokstavligt talat. Mjällby tog över fullständigt och IFK-spelarna tappade beslutsamheten. Efter 30 minuter tar också Mjällby ledningen. På en tilltrasslad situation efter hörna håller sig Philip "Fille" Jonasson väl framme och trycker dit bollen i nät.

Sju minuter senare kommer 2-0. Daniel Heinesson är inte sen att utnyttja Kenneth Mattssons misstag och skjuter in bollen. IFK drabbas också av en billig straff efter 42 minuter där Håkan Bengtsson säkert sätter in bollen. Jörgen Svensson var fri en gång under halvleken, men tappade bollen.

Det blir en viss förbättring och Mjällby tilläts inte dominera lika kraftfullt i den andra halvleken. Efter 55 minuter kommer Philip Jonasson fri och med vänsterfoten skjuter han in 4-0. IFK gör en radikal förändring för att försöka få till en förbättring sista 25 minuterna. Mattias Filipanics kommer in istället för Kenneth Mattsson. Patrik Larsson och Bobby Kociski ersätts av Johan Åkesson och Marcus Nilsson, samtidigt som man går över till 4-5-1 med Jörgen Svensson ensam på topp. IFK-spelet blir bättre och spelet jämnas ut. Mjällbys Johan Svensson skjuter i ribban efter 68 minuter.

– Inte så mycket att säga egentligen. Det var kul att få göra debut och hålla nollan, men jag hade inte så mycket att göra, kommenterar den debuterande målvakten i IFK Malmö, Mattias Filipanics.

70 minuter in på matchen skjuter Marcus Nilsson en frispark som går rätt i händerna på målvakten för att sedan gå ut till hörna. Fem minuter senare kommer Marcus Winqvist fri, men skjuter strax över.

– Vi måste bli mer aggressiva och beslutsamma. Passningsspelet måste bli bättre och vi kommer inte upp i tempo. Men trots allt var det ett fall framåt jämfört med senast, säger Patrik.

Närmast väntar danska Farum för "di gule". Ett Farum som spelar i den danska motsvarigheten till Superettan.

Hometeam: MJÄLLBY AIF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 3-0
Scorefull: 4-0
Arena: Strandvallen, grus
Crowd: 125
Referee: Klas Karlsson, Johannishus
Goal: 1-0 (30) Philip Jonasson, 2-0 (37) Daniel Heinesson, 3-0 (42) Håkan Bengtsson (straff), 4-0 (55) Philip Jonasson
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Philip Jonasson
Awaympv: Jens Nordström
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Baskim Sopi
Fredrik Jönsson
Marcus Winqvist

Jonas Danielsson
Eric Fischbein
Patrik Larsson
Jens Nordström

Jörgen Svensson
Bobby Kociski
Awayteam Sub: Johan Åkesson (Patrik Larsson 65)
Marcus Nilsson (Bobby Kociski 65)
Mattias Filipanics (målvakt, Kenneth Mattsson 65)
Andrei Moticeac
Blerti Kadriu
Gergin Yilmaz
Wissam Barjawi