Wejsfeldt provar hos IFK

Den förra Helsingborgs IF-spelaren Mats Wejsfeldt kan trots allt åter bli aktuell för IFK Malmö. Han kommer att spela som högerback i torsdagens match mot danska division 1-laget Farum.

– Varken Glenn Holgersson eller Anders Jemail kan vara med därför tycker vi att vi ska låta Mats få chansen. Han tränade med oss i går (tisdag) och ska nu spela från start, men vi får se om det blir aktuellt med något kontrakt, poängterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Patrik Larsson har ont i en ljumske och står över, medan Anders Jemail är förhindrad på grund av sitt arbete som jurist. Glenn Holgersson är i full träning, men får vänta till nästa match.

– Väldigt positivt att han är på väg tillbaka. Han har verkligen kommit igång rejält och har sett mycket bra ut på träningarna i veckan. För att inte riskera någon ny skada låter vi honom dock vänta till nästa match.

Fem raka förluster har satt sina spår och nu väljer Patrik Johansson att möblera om rejält i laget och gå över till 4-5-1, som man så framgångsrikt använde de sista 25 minuterna mot Mjällby.

– Spelarna känner sig mer trygga med 4-5-1. Försvarsspelet är exakt samma som vi körde med i fjol (4-3-3), medan anfallsspelet mer kommer att likna det i ett 4-4-2 system. Vi satsar med Bobby som ensam anfallare.

I veckan har man i IFK Malmö främst riktat in sig på att träna det försvarsspel som så framgångsrikt fungerade i fjol och som man tänker gå tillbaka till.

– Spelarna har mottagit förändringen mycket positivt och de har fått en nytändning. Vi kommer senare att inrikta oss på anfallsspelet. Det är trots allt först i serien som allt måste klaffa.

IFK MALMÖ (4-5-1)

Kenneth Mattsson

Mats Wejsfeldt
Baskim Sopi
Fredrik Jönsson
Marcus Winqvist

Johan Åkesson
Jonas Danielsson
Jörgen Svensson
Eric Fischbein
Jens Nordström

Bobby Kociski

Avbytare

Andrei Moticeac
Marcus Nilsson
Roger Nilsson
Wissam Barjawi
Mattias Filipanics (målvakt)