Ljusning för "di gule"

IFK Malmö förlorade även den sjätte träningsmatchen för säsongen, men det fanns flera ljuspunkter i "di gule". Årets första gräsmatch slutade 5-2 till Farum, men IFK nätade för första gången på fem matcher, två gånger om till och med.

– 4-2 i paus, tre av målen var riktiga bjudningar. Det känns konstigt att säga att detta var ett steg i rätt riktning. Men med det här spelet hade matchen mot Mjällby fått en helt annan utgång, de hade definitivt inte vunnit med 4-0. Vårt mittfälts- och anfallsspel var av en helt annan klass i dag (läs torsdag), säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Trots ett bra inledande spel fick IFK Malmö en chockstart på matchen. Efter en hörna får en helt omarkerad David Rasmusen tag på bollen och nickar in 1-0. Fyra minuter senare var det dags igen genom Jeppe Tengbjerg. IFK-arna gav dock inte upp utan kämpade sig tillbaka i matchen och spelet såg riktigt bra ut. Baskim Sopi gör en nertagning och slår in bollen på volley efter 26 minuter.

Farums Andreas Havlyhke kommer fri på kanten efter 34 minuter. Han gör inget misstag utan slår enkelt in bollen bakom Kenneth Mattsson i IFK-målet. IFK kom dock tillbaka ännu en gång. Marcus Nilsson håller sig väl framme och på en tillrasslad situation trycker han in bollen efter 41 minuter. En Marcus Nilsson som fick hoppa in i startelvan sedan Jens Nordström blivit sjuk. Ett självmål av IFK i slutet av halvleken släcker dock hoppet om seger i denna match.

IFK höll sig väl framme den första halvleken och man skapade fler chanser än det fjärdeplacerade division 1-laget. Man vann mycket andrabollar och krigade väl i straffområdet, med två mål som resultat för mödan. Det enda som inte var bra var att man bjöd danskarna på tre mål, efter individuella misstag.

– En förklaring till bjudningarna kan vara att vi inte fått någon kontinuitet i backlinjen. Vi har bytt ganska friskt av olika anledningar. Mats Wejsfeldt var bland de bästa i dag och vi är klart intresserade av honom. Även Fredrik Jönsson gjorde ett bra jobb som mittback.

Andra halvlek var inte lika målrik som den första utan man fick se en mer jämn halvlek, både målmässigt och spelmässigt. Det enda målet i den andra halvleken var en riktig delikatess. Nichlas Hindsberg lurar ner flera IFK-spelare på marken, däribland målvakten och med ett distinkt skott fastställer han slutresultatet till 5-2 i matchens 86:e minut.

– Hela mittfältet gjorde ett rejält jobb, liksom våra forwards. Jörgen Svensson var riktigt bra. Vi faller hela tiden på individuella misstag och detta är något vi måste göra något åt.

– Samtliga mål var försvarsmissar, påpekar IFK Malmös mittfältare Eric Fischbein som var på ett gott humör som vanligt och underhöll med lite sång på vägen hem.

Närmast för IFK väntar Ystads IF söndagen den 17/3.

Hometeam: FARUM BK
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-5-1
Scorehalf: 4-2
Scorefull: 5-2
Arena: Stenvadsskolan
Crowd: 25
Referee: –
Goal: 1-0 (8) David Rasmusen, 2-0 (12) Jeppe Tengbjerg, 2-1 (26) Baskim Sopi, 3-1 (34) Andreas Havlyhke, 3-2 (41) Marcus Nilsson, 4-2 (44) Självmål, 5-2 (86) Nichlas Hindsberg
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: Jörgen Svensson
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Kenneth Mattsson

Mats Wejsfeldt
Baskim Sopi
Fredrik Jönsson
Marcus Winqvist

Johan Åkesson
Jonas Danielsson
Jörgen Svensson
Eric Fischbein
Marcus Nilsson

Bobby Kociski
Awayteam Sub: Wissam Barjawi (Marcus Nilsson 59)
Gergin Yilmaz (Johan Åkesson 70)
Andrei Moticeac
Mattias Filipanics (målvakt)