Frisk IFK-trupp matchar flitigt

IFK Malmö vann i söndags säsongens första match över Ystads IF med 3-1, det efter att för första gången i år haft tillgång till i princip hela truppen. På onsdagen väntar division 2-laget Helsingborgs Södra BIS.

– Det är otroligt skönt att vi nu börjar kunna få lite kontinuitet i truppen. Truppen är helt frisk förutom de sidan tidigare långtidsskadade Martin Alm och Jimmi Olsson. Nu gäller det för oss att formatera ett lag, poängterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

På måndagen tränade IFK som vanligt styrka i MIF:s lokaler. Fotbollspasset som hölls på tisdagen ägnades åt försvarsspel och att träna avslut.

– Kenneth kommer inte att spela. Han har lite ont i ryggen och vi vill inte riskera något. Men han är förhoppningsvis tillbaka redan på lördag. Det är även bra att Mattias får vakta målet lite emellanåt.

Baskim Sopi kommer lite sent till matchen p.g.a. ett läkarbesök med dottern och får därför börja på bänken. Patrik Larsson får spela på mittfältet istället för Eric Fischbein.

IFK MALMÖ (4-5-1)

Mattias Filipanics

Anders Jemail
Mats Wejsfeldt
Fredrik Jönsson
Glenn Holgersson

Roger Nilsson
Jonas Danielsson
Jörgen Svensson
Patrik Larsson
Jens Nordström

Bobby Kociski

Avbytare

Baskim Sopi
Eric Fischbein
Johan Åkesson
Magnus Eriksson
Marcus Nilsson
Marcus Winqvist
Wissam Barjawi
Martin Lundin (målvakt)