IFK kom undan med blotta förskräckelsen

IFK Malmö lyckades med nöd och näppe knipa en poäng mot Kärra som parkerar på nästsista plats. Siffrorna skrevs till 28-28 (13-14). IFK förlusten var väldigt nära då Kärra prickar stolpen två sekunder från slutet. Detta var helt klart en match där den mentala inställningen falerade. Det syntes redan från början att fötterna inte var med i försvarsspelet och hjärnorna var på många håll på ett helt annat ställe än i Baltiska Hallen.

Kärra ryckte direkt åt sig en ledning mycket beroende på passivt IFK-försvar och tveksamma avslut. IFK tar time-out efter åtta minuter då Kärra tar ledningen med 5-2. Timeouten verkar ha effekt och IFK kommer tillbaka och hämtar in Kärras försprång och tar dessutom ledningen med ett mål efter ca 17 minuter. Ett par olyckliga utvisningar (bl.a. 2+2 på Pär Winkvist) i halvlekens slutskede gör att Kärra åter kan rycka åt sig initiativet.

Andra halvlek blir den andra lik. IFK får inte ordning på försvarsspelet och Kärra behåller ledningen med ett eller två mål. En Kärra utvisning 20 minuter in på halvleken gör att IFK kommer ifatt målmässigt och under perioden strax efter tar IFK ledningen med 26-24 och det börjar se bra ut. Återigen är det tveksamma försvarsinsatser som gör att Kärra håller sig kvar i matchen samt ett olyckligt felpass som gör att Kärra kan kvittera till 26-26. De sista minuterna följs lagen åt och IFK missar ett skott från distans med 45 sekunder kvar. Kärra går till anfall och åtta sekunder från slutet drabbas IFK av en tvåminuters utvisning och Kärra kommer till avslut på kanten som lyckligtvis tar i stolpen och returen fångas upp av IFK försvaret just som domarna blåser slutsignal.

På det hela taget gör IFK en riktig skitmatch som mycket beror på att inställningen inte var den rätta. Ingen i IFK gör väl en riktigt godkänd insats. Dels beroende på ett passivt försvarsspel samt för många missade avslut. Dock skall Martin Tidén ha ett plus för uppoffrande slit på linjen.

Nu väntar närmast en svår och tuff bortamatch mot formstarka Alstermo. Det krävs en rejäl uppryckning för att det ska kunna bli poäng i den svårspelade Alstermo-grytan.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: KÄRRA HF
Awayteam form: –
Scorehalf: 13-14
Scorefull: 28-28
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 178
Referee: Per-Ola Björk, Malmö, Krister Andersson, Trelleborg
Goal: –
Homewarning: Pär Winkvist 2+2, Daniel Hedlund
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik Åswärd

Marius Vargalui
Daniel Persson
Martin Tidén
Daniel Hedlund
Mikael Olsson
Daniel Thysell
Pär Winkvist
Anders Isgren
Tommy Billberg
Fredrik Nilsson
Hometeam Sub: Pär Winkvist 8
Daniel Persson 6
Marius Vargalui 6
Anders Isgren 4
Martin Tidén 3
Daniel Hedlund
Daniel Thysell
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –