Laddat inför premiären

Årets premiärmatch i Superettan går på torsdagen mellan IFK Malmö och Östers IF. IFK spelade bra mot Öster i fjol och det är också ett rejält revanschsuget Växjö-lag man möter.

– Jag tycker att det ska bli skönt att komma igång igen. Det kommer att bli en intressant och tuff match med tanke på att Öster är ett av de tippade topplagen, poängterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

– Vi är otroligt sugna på revansch eftersom vi bara tog en av nio möjliga poäng mot dem i fjol. Det ska bli skönt att komma i gång igen, vi har nämligen inte mött något av lagen från vår egen serie så det är också lite svårt att veta var vi egentligen står, säger Östers IF:s assisterande tränare Jonas Almén.

IFK stod för försäsongens bästa insats mot AIK och premiärelvan grundar sig inte helt oväntat på startelvan från den matchen. Jörgen Svensson har fått sitt straff och är avstängd i matchen mot Östers IF. Marcus Nilsson som behärskade rollen som offensiv mittfältare alldeles utmärkt i genrepet mot Växjö Norra IF tar över.

En hel del förkylningar oroar dock. Mot Växjö Norra kunde inte Baskim Sopi och Glenn Holgersson vara med. De är visserligen tillbaka nu, men i gengäld har både Jens Nordström och Johan Åkesson dragit på sig förkylningar. Det innebär att Patrik Johansson väljer att nominera sex avbytare, en av dessa kommer att plockas bort matchdagen.

Öster har gjort en stark försäsong, med bl.a. seger över allsvenska Kalmar FF i genrepet. Den senaste tiden har man dock varit drabbade av allehanda småskador. Ludwig Ernstsson (ljumske), Markus Jonsson (vad) och Joakim Karlsson (rygg) finns dock med i 16-mannatruppen, det är bara Christer Thor med en inflammerad fot som inte kan vara med.

– IFK Malmö har ett mycket bra lag och vi tror på en öppen matchbild, där vi kommer att behöva kämpa riktigt ordentligt för poängen. IFK:s uddamålsförlust mot AIK imponerar verkligen, menar Jonas Almén.


IFK MALMÖ (4-5-1)

20. Kenneth Mattsson

13. Anders Jemail
15. Mats Wejsfeldt
5. Baskim Sopi
17. Glenn Holgersson

8. Bobby Kociski
2. Jonas Danielsson
6. Eric Fischbein
7. Roger Nilsson
18. Marcus Nilsson

10. Magnus Eriksson

Avbytare

4. Fredrik Jönsson
16. Jens Nordström
14. Johan Åkesson
11. Patrik Larsson
21. Wissam Barjawi
1. Mattias Filipanics (målvakt)


ÖSTERS IF:S 16-MANNATRUPP

1. Björn Stringheim
31. Peter Kennfors

2. Markus Jonsson
3. Mikael Thomasson
4. Johan Mattsson
5. Daniel Pettersson
7. Stefan Paldan
8. Patrik Karlsson
9. Daniel de Stefano
10. Ludwig Ernstsson
11. Dennis Velic
12. Goran Jevtic
13. Mattias Johansson
15. Andreas Ottosson
16. Peter Gitselov
17. Joakim Karlsson