"Inför bortamatchen mot Västerås SK"

Någon har för mig antytt att jag skriver om fotboll. Det gör jag nog inte men jag skriver omkring fotbollen, om hur det är att vara gul och att få visa det och att kunna vara stolt över det.

Att känna för ett lag är något speciellt, att följa med utvecklingen, att bli nedstämd vid poängförlust och glädjas i framgång, att känna med och som grabbarna och tränarna. På debattsidan finns det emellertid mycken samlad fotbollskunskap och där vet man vilka som varit duktiga och vilka som misslyckats.

I tidningarna vet man ännu bättre och kan till och med betygsätta varje spelare efter en match oftast i skalan 1-5 där fem är världsklass och ett är underkänd korpspelare. Man kan undra vilka kriterier som används för en sådan betygssättning. Det kan inte kännas bra att ha fått en etta eller ens en tvåa när man har gjort sitt bästa på plan.

Poängmässigt går det inte så bra för våra två elitlag i Malmö. Efter tre omgångar hade både MFF och IFK tre poäng. I kväll kan MFF fördubbla sina poäng och det kan vi göra på söndag uppe i Västerås.

Klarar vi det? Självklart kan vi klara det. Våra fotbollspelare är duktiga och kan slå vilket lag som helst och således även Västerås i Västerås. Kan Bobby spela och få igång målskyttet? Är Magnus Ericsson frisk? Vågar Patrik Larsson skjuta lite oftare på distans? När bryter Jörgen ända fram och trycker in den och när gör Anders Jemail sitt första mål i Superettan? På söndag?

Ishockey VM pågår med 16 startande lag i A-gruppen. Till slut är det väl ändå bara 6-8 lag som har någon rejäl chans att ta medalj.

Konserthuset fortsätter med strålande konserter men bara denna månad ut för att komma tillbaka ungefär den 15 augusti. Malmös kulturella utbud är stort Stadsteatern, Konserthuset, Konsthallen, Malmöhus slott som uppger sig vara årets museum 2002, MFF och IFK samt många andra aktiviteter runt om i staden som t.ex. loppmarknad på Drottningtorget på söndagarna. I ett kulturprogram i radion under veckan menade någon att Möllevången i Malmö är så nära New York City man kan komma i Sverige.

För den som är intresserad av de gula ungdomarna och deras utveckling till goda idrottsmän rekommenderar jag att gå in på kalendern till vänster på startsidan. Vår egen Michael Lindholm sköter där om all information att matcher kommer in på rätt dag med uppgift om plats och tid.

Jag läser på lördag den 4 maj: 10:30 på Mariedal spelar P11 mot LM Lilla Torg FF. Klockan 11:00 i Hyllie möter P9 Vintrie, klockan 12:00 spelar P10 på Stadion plan 4 mot Husie IF och på plan 2 spelar vårt juniorlag mot Mjällby.