Jenny Malmström avgjorde mot Stavsten

IFK Malmö gjorde återigen en mycket bra match och tog tre nya härliga poäng när man besegrade Stavstens IF med 2-1. IFK är ännu obesegrade i division 5 sydvästra och toppar serien efter fyra omgångar med målskillnaden 27-5.

Stavsten fick från första stund känna på vilken spelglädje som finns i det gula laget. Avståndet mellan lagdelarna var också betydligt mindre än förra matchen, även om siffrorna blev större då.

IFK tog ledningen en bit in i den första halvleken genom Inger Larsson. Hon är en härlig spelartyp, som kämpar och sliter på varje boll. Dessvärre fick den svårstoppade Inger utgå efter att ha fått en smäll och man får verkligen hoppas att det inte är så allvarligt.

Jenny Malmström hade inte hunnit vara länge på planen innan hon utökade ledningen till 2-0 efter en fin framspelning från Susanne "Lisa" Carlsson. Strax därefter kommer en Stavstensspelare fri med IFK-målvakten Sofia Svensson som avslutar med att rädda.

Andra halvlek är IFK inte riktigt så bra på att rulla boll men har trots det ett par bra chanser som mycket väl kunnat bli mål, med lite mer tur. Däremot får Stavsten en snöplig straff med bara några minuter kvar och en chanslös IFK-målvakt får se bollen gå in bakom sig till slutresultatet 2-1.

IFK Malmö – Stavstens IF 2-1 (2-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Domare: Tariq Taeb, Arlöv
Mål: 1-0 Inger Larsson, 2-0 Jenny Malmström
Varningar:

IFK MALMÖ

Sofia Svensson

Camilla Bergström
Susanne Carlsson
Pernilla Frösslund
Maria Svensson

Pia Lindström
Karin Caesar
Therese Lövqvist
Marie Järlesäter

Inger Larsson
Malin Holk

Avbytare

Jenny Malmström
Malin Tufvesson
Veronica Ahlgren