P16 fortsätter att toppa Pojkallsvenskan

IFK Malmös P16-lag fortsätter att toppa Pojkallsvenskan Södra Götaland efter åtta omgångar. På söndagen blev det en ny seger mot Lunds BK som fick bita i gräset med 3-2.

– Det var stabilt och väldigt bra i första halvlek. I andra halvlek blev det dock för mycket enskilt spel och Lund bjöds in i matchen som borde varit avgjord redan i första, kommenterade IFK Malmös P16-tränare Johnny Kristensson.

IFK Malmö tog tidigt kommandot om matchen. Två minuter in i matchen kom ledningsmålet efter ett 30-metersskott från Fatos Queriqi.

IFK hade ett klart spelövertag och skapade gott om målchanser. Firat Sahan fick revansch för den missade straffen i senaste matchen mot Ängelholms FF och satte säkert straffen efter knappa kvarten fram till 2-0.

Överlägsenheten bestod trots att IFK i den andra halvleken tappade mycket av sitt eget spel, främst tack vare att en del av spelarna ville avgöra matchen på egen hand.

Lunds BK reducerade också efter 55 minuter, men närmare kom inte Krubban.

Tio minuter senare avgjorde Nick Herzberg mot sina gamla lagkompisar i LBK när han vände upp och sköt ett långskott som gick in vid stolproten. Lund fick sedan ett reduceringsmål fram till slutresultatet 3-2.

– Jag vill särskilt framhäva Nick som gjorde en mycket stark insats i anfallsspelet och det var också kul att han fick avgöra matchen.

IFK Malmö – Lunds BK 3-2 (2-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Domare: Trausti Kristjansson, Malmö, Boro Micanovic, Arlöv, Mikael Fink, Malmö
Mål: 1-0 (2) Fatos Queriqi, 2-0 (14) Firat Sahan (straff), 3-1 (65) Nick Herzberg