Statusrapport inför Sylvia – IFK Malmö

Det är två lag med helt olika förutsättningar som tar sig an varandra på Bollspelaren på lördagen. Hemmalaget IF Sylvia ligger för närvarande på en tiondeplats, endast tre poäng från nerflyttningsstrecket. Laget har dessutom inte vunnit på de senaste fyra matcherna och efter förra omgångens förlust mot nykomlingarna Ängelholms FF ser det mörkt ut.

Annat är läget för IFK Malmö som överraskande ligger på en tredjeplats i Superettan. IFK Malmö, tillsammans med ledande Enköping, måste räknas som säsongens stora positiva överraskning. IFK tippades av många på en nedflyttningsplats men efter en något tursam seger mot favorittippade Öster i första omgången har laget fortsatt att överraska med bra resultat och inte minst bra spel. Endast en förlust på de senaste sex matcherna får tränare Patrik Johansson att se ljust på matchen mot Sylvia

-Vi siktar som alltid på tre poäng. Det finns ingen anledning att åka Sverige runt och inte vilja vinna. Samtidigt vet vi att Sylvia är svårslagna hemma på Bollspelaren men om vi kan hålla uppe vårt spel och bli mer effektiva ska vi kunna vinna matchen.

Sylvia har en mycket vass målskytt i Pär Andersson som i fjol gjorde 18 mål för sitt lag. Detta är dock inget som borde skrämma IFK Malmö. Lagets backlinje i kombination med målvakten Kenneth Mattsson har hittills varit en av seriens bästa. Endast sju insläppta mål på nio matcher talar sitt tydliga språk.

Då det gått bra i de bakre regionerna av planen har det gått sämre i de främre. Nio mål hittills är inte särskilt imponerande. För att kunna ligga kvar på övre halvan av tabellen krävs det mera mål. Efter förra omgångens match hemma mot Mjällby sa Patrik Johansson:

-Vi spelar bra både defensivt och offensivt. Vi fyller på med mycket folk och har 10 skott på mål men vi måste göra fler mål. Positivt är dock att vi skapar mycket målchanser och biter oss fast i anfallen men som sagt vi måste göra fler mål.

Laget ser till stor del ut som det som startade mot Mjällby senast. Undantaget är Jonas Danielsson som skadade sig under senaste matchen.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Martin Alm
Baskim Sopi
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Jimmi Olsson
Eric Fischbein
Marcus Nilsson

Jörgen Svensson
Magnus Eriksson

Avbytare

Mats Wejsfelt
Patrik Larsson
Fredrik Jönsson
Wissam Barjawi
Mattias Filipanics(målvakt)