IFK Malmö-seger i kamratderbyt

IFK Malmö gjorde lite vad man ville i bortamatchen mot IFK Kristianstad. Utan att ta ut sig särskilt nämnvärt vann man klart med siffrorna 27-18.

Ibland blir man orolig som ledare när det första man får höra när man anlänt till bortaarenan är att två tongivande spelare ur hemmalaget inte kan medverka. Ofta har det den effekten att hemmalaget lyfter sig lite extra samtidigt som det andra laget hamnar i en "det här ordnar" sig känsla.

Det var lite det som drabbade IFK Malmö i första halvlek där man skapade överlag hyfsade lägen men utdelningen var alltför dålig, mycket beroende på bristande koncentration. Nu visade det sig att IFK Kristianstad blev för dagen alltför brandskattat pga. sjukdomarna och inte hade mycket att sätta emot över sextio minuter.

Hemmalaget ryckte åt sig initiativet i matchen genom att gå fram till 3-1. Det var också enda gången Kristianstad var i ledningen i matchen. IFK Malmö kom snabbt tillbaka trots att man under den inledande kvarten drabbades av tre utvisningar under en kort period och märkligt nog kunde man både kvittera och rycka åt sig initiativet målmässigt.

IFK Kristianstad hängde på fram till 6-6 sedan gjorde bortalaget ett ryck fram till 9-6 de sista tio minuterna av halvleken då man fick spela en man mer under ett par tillfällen. Halvleken går nog inte till historien som den mest välspelade och IFK kände sig missnöjda när man gick till halvtidsvila.

Efter sidbytet tog IFK Malmö tag i matchen på ett helt annat sätt och gav hemmalaget aldrig någon chans att komma närmare i målprotokollet. En femmåls ledning växta snabbt till både åtta, nio och tio måls övervikt och de sista tio minuterna spelades i princip bara av och IFK Kristianstad tilläts göra några enkla mål.

Matchens lirare i IFK Malmö var utan tvekan målvakten Tomas Drivstedt i övrigt var det överlag habila samt godkända insatser. Ingen som föll ur ramen men heller ingen som övertygade.

"Di gule" får godkänt för insatsen och brukade aldrig mera kraft än nöden krävde för att inte riskera poängförlust. Kort och gott en dag på jobbet. I IFK Kristianstad var målvakten Ted Hermansson den klart lysande stjärnan och höll IFK Kristianstad kvar i matchen genom hela första halvlek.

Fyra poäng bärgade under denna ödesvecka. Igår (läs tisdags) fick man hjälp av Stavsten som vann mot Warta men tyvärr lyckades Wasaiterna vinna mot Djurgården så kampen om sjätteplatsen är fortsatt hård. Närmast på programmet för IFK Malmö väntar Warta på söndag i Baltiska Hallen.

Hometeam: IFK KRISTIANSTAD
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 7-9
Scorefull: 18-27
Arena: Kristianstads Idrottshall
Crowd: 867
Referee: Rickard Canbro, Göteborg, Mikael Claesson, Göteborg
Goal: –
Homewarning: Björn Persson 2, Niclas Olsson, Tobias Fredriksson
Home sent of: –
Homempv: Ted Hermansson
Awaympv: Tomas Drivstedt
Hometeam Squad: Ted Hermansson
Petter Rankell

Alexander Arvidsson
Björn Persson
Niclas Olsson
Joachim Stenbäcken
Anders Andersson
Timmy Andersson
Tobias Fredriksson
Jonas Bondesson
Rickard Andersson
Marin Jönsson
Björn Nilsson
Hometeam Sub: Marin Jönsson 4
Niclas Olsson 4
Timmy Andersson 3 (1)
Joachim Stenbäcken 2
Rickard Andersson 2
Anders Andersson
Björn Persson
Jonas Bondesson
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Magnus Winkvist
Patrik Åswärd

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Jimmy Nordström
Paul Übelacker
Daniel Hedlund
Daniel Thysell
Pär Winkvist
Bastian Andersson
Rickard Roos
Fredrik Nilsson
Trung Ngo
Awayteam Sub: Marius Vargalui 6 (1)
Jimmy Nordström 5
Daniel Thysell 4
Fredrik Nilsson 3
Paul Übelacker 3
Bastian Andersson 2
Magnus Nilsson 2
Pär Winkvist
Tomas Drivstedt