B-betonat IFK mot Kirseberg

Ett B-betonat IFK Malmö möter på tisdagen division 3-laget och samarbetspartnern Kirsebergs IF i en träningsmatch.

– Vi vill att de spelare som inte fått så mycket speltid än så länge ska få chansen att visa vad de kan, vi har till och med två som gör debut, kommenterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

En av dem som gör debut är MFF-förvärvet Ivan Milosevic som besvärats av en knäskada under försäsongen, men nu ska vara fullt återställd. Han bildar mittbackspar med Fredrik Jönsson.

– Trots att han varit borta så länge är han verkligen med ordentligt på träningarna nu och det ska bli intressant att se honom mot Kirseberg, menar IFK-tränaren.

Den andre som gör debut är Marcus Nilsson som har fått stora delar av försäsongen förstörd på grund av lunginflammation.

– Det ska bli skönt, det har jag verkligen längtat efter. Att vara tvungen att hoppa över träningar och matcher är inte alls roligt, säger Marcus Nilsson.


Marcus Nilsson har fått stora delar av försäsongen förstörd på grund av lunginflammation. På tisdagen gör "Mackan" årsdebut mot Kirsebergs IF.

Efter söndagens bleka gula insats mot Bunkeflo IF (förlust 1-2) då de flesta uppträdde oinspirerat kräver IFK-tränaren Patrik Johansson skärpning i fortsättningen.

– Även om motståndet är sämre i normala fall, måste vi visa upp bättre attityd. Lag på den här nivån kommer oerhört taggade mot oss och för att vi ska vinna måste vi visa i alla fall någorlunda hyfsad inställning.

En annan detalj som han hoppas ska fungera bättre i matchen mot Kirseberg är anfallsspelet.

– Jag vill se ett mer aggressivt anfallsspel, där spelarna vågar ta för sig mer. Detta är en detalj som vi har pratat väldigt mycket om att vi måste bli tuffare sista tredjedelen. Blir vi det så gör vi antagligen fler mål också, poängterar Patrik Johansson.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mattias Filipanics

Anders Jemail
Ivan Milosevic
Fredrik Jönsson
Jens Nordström

Dan Ingvarsson
Nikolaj Rasmussen
Marcus Nilsson
Wissam Barjawi

Bobby Kociski
Jörgen Svensson

Avbytare

Gergin Yilmaz
Luan Topalli
Samer Ali