IFK MALMÖ KLART FÖR ELITSERIEKVAL

IFK Malmö är klart för kval till handbollens elitserie. Kvalplatsen säkrades i och onsdagens derbyvinst över Stavstens IF med 33-27, samtidigt som Wasaiterna åkte på storstryk med 24-33 mot Guif. Försprånget är nu ointagliga fem poäng, med två omgångar kvar att spela.

Vinsten innebär att IFK nu i lugn och ro kan använda de återstående två matcherna som uppladdning inför kommande kvalbataljer där förmodligen Wasaiterna kommer att stå för motståndet.

IFK spelade en bra handboll från start både anfallsmässigt och försvarsmässigt och Stavsten hade problem att hänga med i tempot. Hade IFK haft normal utdelning på sina chanser hade förmodligen IFK punkterat matchen redan innan paus.

Det var endast Christian Skoog, linjespelaren Ulf Rasmussen samt Rasmus Haagensen som vållade IFK-försvaret bekymmer och lyckades hålla Stavsten kvar i matchen.

IFK gjorde sedan ett ryck direkt i andra halvlek och skaffade sig tidigt en sexmåls ledning och Stavsten föreföll vara ett slaget lag. Tyvärr började IFK återigen att slarva med avsluten och när sedan IFK fick en period med utvisningar tappade man rytmen och bjöd in Stavsten i matchen igen´.

Stavsten var ett tag endast två bollar efter och IFK hade fått Bastian Andersson utvisad för resten av matchen för en något brysk tackling. En situation som tyvärr föregicks av ett felaktigt domslut där IFK skulle haft frikast.

IFK använde sin timeout och hittade spelet igen och gjorde ett nytt ryck när man var fullt lag på banan. Ett ryck som Stavsten aldrig lyckades hämta sig ifrån.

Tycker personligen att IFK lyft sig som lag betraktat sedan man började möta lag från andra poolen. Kan man utnyttja de återstående matcherna till att vässa spelet ytterligare ser det riktigt bra ut inför kvalet.

Onsdagens seger får man betrakta som en kollektivets triumf. Magnus Nilsson tilldelades priset som bäste spelare i hemmalaget men i mitt tycke var det återigen målvakten som stod för den bästa prestationen i IFK. Denna gång var det Patrik Åswärd som spelade lysande hela matchen.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: STAVSTENS IF
Awayteam form: –
Scorehalf: 16-13
Scorefull: 33-27
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 404
Referee: Fredrik Johansson, Ystad, Johan Sonesson, Ystad
Goal: –
Homewarning: Daniel Thysell 2, Fredrik Nilsson 2, Pär Winkvist
Home sent of: Bastian Andersson
Homempv: Magnus Nilsson
Awaympv: Rasmus Haagensen
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Magnus Winkvist
Patrik Åswärd

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Jimmy Nordström
Paul Übelacker
Daniel Hedlund
Daniel Thysell
Pär Winkvist
Bastian Andersson
Tommy Billberg
Fredrik Nilsson
Trung Ngo
Hometeam Sub: Paul Übelacker 7
Pär Winkvist 7
Jimmy Nordström 5
Magnus Nilsson 5
Bastian Andersson 3
Fredrik Nilsson 3
Marius Vargalui 2
Daniel Thysell
Awayteam Squad: Johan Nilsson
Per Kjärsgaard

Kristoffer Ekström
Johan Jedlid
Mattias Hoff
Rasmus Haagensen
Björn Magnusson
Jonas Persson
Peter Matthijs
Christian Skoog
Ulf Rasmussen
Jonas Ingvar
Fredrik Värendh
Awayteam Sub: Ulf Rasmussen 9
Christian Skoog 7
Johan Jedlid 7 (6)
Rasmus Haagensen 2
Fredrik Värendh
Mattias Hoff