Spänt hos Forward

Nykomlingarna BK Forward har inlett säsongen på ett riktigt bra sätt. Visserligen har man nu förlorat två raka matcher, men dessförinnan hade man sju poäng efter fyra matcher vilket får anses vara väl godkänt. På lördagen hemmamöter man IFK Malmö.

– Vi får tillbaka fem spelare, med frågetecken för två av dem, som skadade sig mot Västerås och inte kunde spela mot Boden, vilket givetvis är positivt för vår del, men det är klart att det är spänt i laget efter de här förlusterna, menar BK Forwards tränare Rickard Nilsson.

Spelarna som det finns en viss tveksamhet för om det blir spel eller inte är Marcus Johannesson och Peter Olsson, därför vill man inte lämna ut något annat än en 17-mannatrupp.

– De ska testas på morgonen och förhoppningsvis ska i alla fall en av dem kunna spela, annars får vi kalla in en spelare till.

Rickard Nilsson såg IFK Malmös senaste match hemma mot Trelleborgs FF på digitala kanalen SVT 24 och blev riktigt imponerad av vad han såg av "di gule" i första halvlek.

– De skulle ha lett med ett par mål i halvlek. Jag tycker att Malmö spelade riktigt bra i första och blev mycket imponerad. TFF var trots allt det lag som jag tippade som segrare och Malmö är bättre, det såg jag, men hade otur.

– Den så kallade expertisen med några undantag har tippat oss som favoriter, men det är alltid lika vanskligt med tips och jag vill inte alls kalla oss för favoriter. Spelar Malmö som man gjorde stundtals mot TFF blir det en oerhört tuff match, tror Forward-tränaren.

Truppen Claes Lundberg, Sammy Bugday, Magnus Wikström, Stefan Larsson, Robert Ekström, Danne Jansson, Kalle Buskkvist, Per Andersson, Niklas Antonen, Ola Lundgren, Andreas Kling, Johan Henriksson, Henrik Andersson, Niklas Widmark, Henrik Askeblom. Marcus Johannesson, Peter Olsson.