Gul seger mot Gefle

IFK Malmö besegrade Gefle IF på Vellinge IP, som blev värd för matchen på grund av strejken. Slutsiffrorna skrevs till 4-2 efter att IFK haft ledningen med 3-0 i paus.

Matchen mot Gefle, som på grund av kommunals strejk blivit flyttad från Malmö IP till Vellinge IP, bäddades in av ett härligt solsken och det var upplagt för fotbollsfest.

Tempot i matchen var inledningsvis högt och de båda lagen visade prov på hög aggressivitet. Båda lagen hade revansch att utkräva efter nesliga förluster i Svenska Cupen så det var inte konstigt att det såg mycket hungrigt ut på planen.

Inledningsvis så var matchen jämn, men IFK tog efterhand över spelet och skapade också matchens första farlighet. Med lite mer än en kvart spelad drog Johan Åkesson på ett halvvolleyskott som träffade stolpens insida, den efterföljande returen landade i Gefle-försvarets händer.

IFK Malmö dominerade nu mittfältet, Jonas Danielsson och Dan Ingvarsson vann de flesta duellerna och detta skapade på så vis fler gula anfallsmöjligheter. Åtta magiska minuter senare skulle vi få se resultatet av detta vägvinnande spel.

I den 28:e matchminuten slog Johan Åkesson ett bra inlägg som Dan Ingvarsson satte pannan till och 1-0 till "di gule" var ett faktum.

IFK fortsatte att attackera och bara minuterna efter ledningsmålet kunde Martin Alm peta in 2-0 målet efter en tilltrasslad situation framför Gefle-målet.

Martin Alm var glödhet, i den 36:e matchminuten nickade han bollen i ribban. Innerbackskollegan Fredrik Jönsson följde upp och nickade in bollen till 3-0 för IFK Malmö.

– Vi försatte oss i en dålig situation efter att ha släppt in tre, som jag tycker, skitmål, sade en besviken Kenneth Rosén tränare i Gefle IF.

– Vi attackerade de ytor som som vi inte kommit in i tidigare, en fråga om attityd som vi jobbat på, menade IFK Malmös tränare Patrik Johansson.

Efter IFK:s tre snabba mål så jämnades matchen ut och när domare Per-Anders Andersson blåste för halvtid var tillställningen betydligt jämnare igen.

Inför andra halvlek så gjorde Gefle ett byte, Jens Törnberg ersatte Daniel Bernhardsson. Ett mycket lyckat byte skulle det visa sig.

De gula spelarna inledde den andra halvleken slarvigt och många enkla bollar slogs bort. Gefle tilläts ta kommandot över matchen och det tog inte mer än tre minuter för Jens Törnberg att presentera sig. Ett distinkt skott i bortre burgavlen utan chans för Mattias Filipanics och ställningen var 3-1.

Gefle skapade ett antal chanser men det gula försvaret höll tätt. Det gula anfallsspelet blev mer inriktat på kontringar och både Magnus Eriksson och Niclas Öberg kämpade och slet men utan resultat.

Precis när det verkade som att "di gule" har kämpat sig tillbaka in i matchen så slog Jens Törnberg till igen. Med 79 minuter spelade tvingades Mattias Filipanics lyfta ut bollen från det egna målet. 3-2 och det såg lite nervöst ut på planen.

Gefle tryckte på för att kunna kvittera, detta öppnade upp för gula kontringar. Niclas Öberg hade ett par mycket vassa chanser men saknade den sista lilla gnuttan flyt för att få in bollen. En hörnvariant satte Glenn Holgersson i bra läge och hans skott viner genom luften men Gefle-försvaret kunde avvärja.

– Vid 3-2 chansade vi lite, Malmö borde gjort 4-2 tidigare, förklarade Kenneth Rosén.

Efter en fin passning från Jörgen Svensson fick så till slut Niclas Öberg utdelning för allt sitt slit, ensam med Mattias Hugosson kunde han rulla in 4-2 och punktera matchen i den 88:e matchminuten.

– Jag är mycket nöjd med segern, vi har slitit hårt för det här, strålade Patrik Johansson.

Inför matchen saknades Marcus Nilsson och Nikolaj Rasmussen (avstängningar), ersättare Ingvarsson och Öberg gjorde absolut inte bort sig:

– Både Dan och Niclas gör en mycket bra match, avslutade Patrik Johansson.

Nästa match för IFK Malmö är den 9/6 borta mot Västerås SK. I den matchen tvingas man undvara Martin Alm och Jonas Danielsson som i och med sina varningar mot Gefle blir avstängda i nästa omgång. Marcus Nilsson och Nikolaj Rasmussen kommer dock tillbaka från sina.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: GEFLE IF
Awayteam form: 4-5-1
Scorehalf: 3-0
Scorefull: 4-2
Arena: Vellinge IP
Crowd: 709
Referee: Per-Anders Andersson, Halmstad, Peter Magnusson, Malmö, Lars-Göran Johansson, Älmhult
Goal: 1-0 (28) Dan Ingvarsson, 2-0 (32) Martin Alm, 3-0 (36) Fredrik Jönsson, 3-1 (48) Jens Törnberg, 3-2 (79) Jens Törnberg, 4-2 (88) Niclas Öberg
Homewarning: Jonas Danielsson, Martin Alm
Home sent of: –
Homempv: Niclas Öberg
Awaympv: Mattias Hugosson
Hometeam Squad: Mattias Filipanics

Anders Jemail
Martin Alm
Fredrik Jönsson
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Jonas Danielsson
Dan Ingvarsson
Martin Abrahamsson

Magnus Eriksson
Niclas Öberg
Hometeam Sub: Jörgen Svensson (Martin Abrahamsson 65)
Ivan Milosevic (Magnus Eriksson 89)
Luan Topalli
Marcus Svensson
Andreas Engler-Ludviksson (målvakt)
Awayteam Squad: Mattias Hugosson

Andreas Revahl
Robert Stridh
Thomas Hedlund
Jörgen Öbrink

Daniel Bernhardsson
Johannes Ericsson
Mikael Åskoogh
Mathias Woxlin
Jon Ericsson

Daniel Westlin
Awayteam Sub: Jens Törnberg (Daniel Bernhardsson 46)
Richard Axberg (Mathias Woxlin 74)
Daniel Ytterbom
Mikael Thuresson
Andreas Wirén (målvakt)