IFK bantar truppen

IFK Malmös trupp bestod tills alldeles nyligen av 25 spelare. Avsaknaden av ett reservlag och en del sociala skäl har nu fått Jens Nordström och Marcus Jönsson att flytta på sig.

Jens Nordström som kom till IFK Malmö från Malmö FF 2001 har haft en tung säsong med skador och inte en enda minut i Superettan. Nu lånas han ut till division 2-klubben Bunkeflo.

– Han är en bit från en plats i laget för tillfället, men blir det så att han blir tillräckligt bra för startelvan tar vi givetvis honom tillbaka, han är bara utlånad, förklarar IFK Malmös fotbollsansvarige Bo Cronqvist till ifkmalmo.com.

Mittbacken Marcus Jönsson från Ängelholms FF var det första nyförvärvet som klubben presenterade i slutet av december.

Efter en fin försäsong har det dock blivit väldigt lite spel på sistone eftersom tränaren Patrik Johansson valt att satsa på Fredrik Jönsson och Martin Alm som mittbackspar. Jönsson säljs till Högaborgs BK.

– Det har dock mest med det sociala att göra. Han skulle jobba mycket i Malmöområdet, men nu blev det istället mer i Helsingborg, där han dessutom bor.

Även lärlingarna Samer Ali och Luan Topalli samt Gergin Yilmaz kan bli aktuella för utlåning. Samer tränar med division 3-laget Malmö Anadolu BI.