Första matchen med Conny Karlsson i Assyriska

Efter endast tre träningar och lika många dagar med laget gör Conny Karlsson på söndagen sin verkliga debut som tränare i Assyriska. Första matchen i jakten på att rädda kvar laget i Superettan går mot IFK Malmö.

– Jag har väl inte kommit in i det riktigt än. Det tar en tid att lära sig alla ansikten och vad det är för slags personer, kommenterar Assyriskas nye tränare Conny Karlsson till ifkmalmo.com.

Assyriska har annars börjat komma igång ordentligt efter en seg start. Tre segrar på de fem senaste matcherna och denna helgen match mot ett lag som ligger en poäng före i tabellen. Således skulle en vinst mot "di gule" vara oerhört välkommen.

– En svår uppgift, men jag tror nog att killarna ska kunna klara av det. De verkar ha släppt tankarna på allt som var innan uppehållet för att börja om från noll nu.

Man kommer till start med i princip ordinarie lag. Anfallaren Tomas Andersson har varit förkyld under veckan, men ringde efter att den preliminära startelvan var uttagen och sade att han kanske kunde spela.

– Det innebär att han får testa i morgon förmiddag och är han lika frisk som han varit idag (läs lördag) går han nog direkt in i startelvan istället för att stå utanför truppen helt, menar Conny Karlsson.

ASSYRISKA FÖRENINGEN (4-4-2)

Erland Hellström

David Durmaz
Pierre Bengtsson
Zoran Manovic
Ghassan Heamed

Ivan Isakovic
Michael Borgqvist
Dennis Östlundh
Stefan Batan

Pagguy Zunda
Christos Christoforidis

Avbytare

Joel Riddez
Johan Ländin
Melke Demir
Sargon Simonsson
Jonas Bohlin (målvakt)