Förlust igen för IFK Malmö

Tredje raka förlusten i Superettan för IFK Malmö och ännu en förlust mot ”spöket” Assyriska. Då kan det inte vara lätt att heta Patrik Johansson och vara tränare i ”di gule”. Han var såklart mycket besviken efter söndagens 1-3-förlust på Bårsta IP.

– Vi har väldiga problem med det mesta för tillfället. Marginalerna är verkligen inte på vår sida, det är bara att se på hur många ordinarie spelare som saknades, konstaterade Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

– Att sedan tre spelare som var tänkt för startelvan går och skadar sig eller får känning av tidigare skador på sista träningen innan match, då är det inte konstigt att det blir turbulens.

Johan Åkesson (ljumskproblem), Magnus Eriksson (svullet knä) och Niclas Öberg (ont i en fot) var spelarna som IFK-tränaren hade i bakhuvudet.

Lägg till detta att Martin Alm var avstängd och att Ivan Milosevic befinner sig i Serbien-Montenegro av familjeskäl. Då kan det vara förståeligt att man får bekymmer.

IFK Malmö hade en jättechans att ta ledningen i matchen redan i första anfallet efter 22 sekunder. Anders Jemail hade bollen på kanten, drev in i straffområdet och fick på ett bra skott som snöpligt nog gick strax utanför, inte långt ifrån stolpen.

– Retsamt att vi inte kunde få in bollen där. Hade vi gjort det hade matchen mycket väl kunnat få en helt annan matchbild än vad det blev till slut.

Men det var vad bortalaget hade och inte särskilt mycket mer. När sedan Christos Christoforidis slog in 1-0 efter att fått stå helt solo i den 27:e minuten började det som skulle bli raset för de gula.

Efter 35 minuter fick Anders Jemail känning i hälsenan och kunde därför bara gå på 50 % av sin kapacitet resten av halvleken för att sedan bytas ut i halvtid.

Fyra minuter sedan kom nästa kalldusch då Jonas Danielsson brutalt gav igen med en armbågstackling på Tomas Andersson efter att denne gjort något liknande i momentet innan. Domare Åke Andreasson var säker på sin sak och visade Danielsson det röda kortet.

– Vid målet stod vi och sov. När dessutom Jemail inte kunde gå för fullt och Danielsson mycket onödigt, men korrekt blev utvisad fick vi ännu fler jobbposter och orkade inte stå emot längre, förklarade Patrik Johansson.

– Utvisningen satte helt klart sin prägel på matchen, hade nog blivit mer motstånd om inte varit för det. Patrik var också snäll och förklara vilka problem de hade i laget inför matchen, men jag är övertygad om att de kan bättre, menade Assyriskas nye tränare Conny Karlsson.

Assyriska-tränaren som gjorde sin första match sedan han tog över laget i torsdags hade desto mer att glädja sig åt. Christos Christoforidis blev slutligen tvåmålsskytt och Dennis Östlundh avslutade hemmalagets målskytte med en volleykanon från 25 meter.

– Spelet vi presterade innan Malmös spelare åkte ut var mycket bra. Därefter blev det lite si och så med skönspelet men vi spelade hela tiden behärskat och kontrollerade matchen, sade en på alla punkter nöjd Conny Karlsson.

Ska gästernas tränare Patrik Johansson hitta något positivt i högen av bedrövelse måste det vara målvakten Kenneth Mattssons stabila spel mellan stolparna. Kenneth har varit fingerskadad och inte tränat mer än en och en halv månad sedan december förra året.

– Han var bra och får med beröm godkänt, men han är också en av få som var det. Vårt passningsspel var till exempel ruskigt dåligt. Vi får inte slå bort var och varannan boll till motståndarna, betonade IFK-tränaren.

Att det trots allt blev ett tröstmål till 1-3 på nick av Jörgen Svensson i den 85:e minuten var mer ett resultat av att Assyriska slappnade av lite på slutet.

Det var faktiskt det enda skottet på mål på hela matchen, och det var inte ens ett skott utan en nick. Assyriska däremot producerade 12 skott på mål och 24 totalt mot IFK:s totalt fyra skott.

– Inte alls bra, men vi kom fel in i det från början. Kenneths målvaktsspel kan dock vara en stabil faktor som förhoppningsvis kan få igång även övriga laget.

IFK Malmö måste nämligen börja börja plocka rejält med poäng snart för i och med förlusten mot Assyriska halkade man ner ytterligare ett snäpp i tabellen. Efter 13 omgångar ligger man precis ovanför nedflyttningsstrecket.

Närmast väntar Boden i en av många ödesmatcher den närmaste tiden. Vinst där är nästan ett krav för att i alla fall lugna ner situationen något.

– Poäng och att få tillbaka spelare är vad jag önskar mig mest av allt nu, det börjar bli lite för tunt, sade Patrik Johansson och det med all rätt. Endast fyra spelare satt på bänken mot tillåtna fem.

– Vi agerade nämligen definitivt inte som ett bra Superettanlag i denna match, spelet vi presterade var under all kritik.

Hometeam: ASSYRISKA FÖRENINGEN
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 1-0
Scorefull: 3-1
Arena: Bårsta IP
Crowd: 1517
Referee: Åke Andreasson, Stenungsund, Mathias Klasenius, Örebro, Tomas Åberg, Örebro
Goal: 1-0 (27) Christos Christoforidis, 2-0 (57) Christos Christoforidis, 3-0 (64) Dennis Östlundh, 3-1 (85) Jörgen Svensson
Homewarning: Tomas Andersson, Zoran Manovic
Home sent of: –
Homempv: Christos Christoforidis
Awaympv: Kenneth Mattsson
Hometeam Squad: Erland Hellström

David Durmaz
Pierre Bengtsson
Zoran Manovic
Ghassan Heamed

Ivan Isakovic
Michael Borgqvist
Dennis Östlundh
Joel Riddez

Tomas Andersson
Christos Christoforidis
Hometeam Sub: Pagguy Zunda (Tomas Andersson 59)
Melke Demir (Christos Christoforidis 78)
Johan Ländin
Sargon Simonsson
Jonas Bohlin (målvakt)
Awayteam Squad: Kenneth Mattsson

Jonas Danielsson
Fredrik Jönsson
Marcus Svensson
Glenn Holgersson

Anders Jemail
Dan Ingvarsson
Marcus Nilsson
Martin Abrahamsson

Nikolaj Rasmussen
Jörgen Svensson
Awayteam Sub: Wissam Barjawi (Anders Jemail 46)
Luan Topalli (Martin Abrahamsson 78)
Gergin Yilmaz
Mattias Filipanics (målvakt)