Jemail borta i fyra veckor

Johan Åkesson är oväntat nog redan tillbaka i träning efter sin ljumskskada men istället blir hälseneskadade Anders Jemail borta i hela fyra veckor. Det svänger således rejält när det gäller skadeläget i IFK Malmö.

– För Åkesson (Johan) trodde jag inte det skulle bli aktuellt med träning förrän tidigast i nästa vecka och för Jemail (Anders) hade jag inga tankar på att det skulle kunna vara allvarligt överhuvudtaget, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

– Jemail fick ju en rejäl smäll mot Assyriska och fick utgå. I måndags verkade det mesta vara som vanligt, men efter kontroll hos Håkan Nilsson (fystränaren) fick vi reda på att det var värre med honom.

I fredags tvingades Johan Åkesson avbryta träningen sedan han vridit ljumsken på det hala underlaget. Det blev inget spel mot Assyriska och det var i princip uteslutet att det skulle kunna bli något mot Boden.

Men nu kan det trots allt finnas hopp om spel. På torsdagens träning var Åkesson åter igång och det gick ganska bra.

– Testet jag gjorde gick alldeles utmärkt och sedan gick det väl helt okej på träningen så det ska inte vara någon fara för min del. Det är dock upp till tränarna om jag är tillräckligt bra för att spela redan på söndag, menar Johan Åkesson.

Jonas Danielsson är avstängd mot Boden och saknades på träningen då han drabbats av halsfluss. En som tvingades avbryta strax före slutet var Marcus Svensson som fick ont i baksidan av ett lår.