Vinna eller försvinna för IFK Malmö

Att vinna eller försvinna. Lite av de tankarna smyger för tillfället i huvudena hos IFK Malmö efter tre raka förluster och bottenkänning i Superettan. Därför skulle en seger mot Boden vara välkommen.

– Det känns faktiskt så som om denna match blir väldigt avgörande. Kan vi få en seger nu när vi har ett flertal spelare tillbaka kan det också ge en skjuts uppåt för självförtroendet, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Självförtroendet är en av många faktorer som måste förbättras. Den defensiva biten en annan. Av den anledningen prövar man nu ett nygammalt grepp med Jörgen Svensson på innermittfältet, där Svensson med stor framgång spelade sin första säsong i IFK år 2000.

– Han har spelat där ibland på träningarna och han är faktiskt riktigt vass i det defensiva spelet, något som vi ska utnyttja för att få fart på de övriga. I längden ska det leda till att vi hittar tillbaka till den stabilitet vi hade i de bakre regionerna 2001 och 2002.

Eftersom lagkapten Jonas Danielsson är avstängd tycker han att det är det bästa alternativet. Det innebär också att Dan Ingvarsson blir yttermittfältare igen.

– Jörgen är något bättre bakåt än Dan som har sina starkaste sidor i det offensiva spelet. På så sätt tror vi att vi ska kunna få ut det maximala av spelarna, har faktiskt viljat göra detta ett tag, men det har inte varit läge tidigare, menar Patrik Johansson

– Visst kommer vi att sakna Jonas Danielsson, han är en härlig stöttepelare både på och utanför plan. Men i gengäld är Martin Alm tillbaka efter sin avstängning och det är väldigt viktigt för att vi ska hitta tillbaka spelmässigt.

Magnus Eriksson, Niclas Öberg, Johan Åkesson och Pontus Andersson är alla redo igen efter sina skador. De förstnämnda bildar anfallspar, medan övriga börjar på bänken.

– Jag ser Pontus som en värdefull resurs under hösten. Med sin erfarenhet kommer han att vara ett oerhört moraliskt stöd och ska förhoppningsvis kunna vara med och lyfta vårt spel.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Kenneth Mattsson

Marcus Svensson
Martin Alm
Fredrik Jönsson
Glenn Holgersson

Nikolaj Rasmussen
Jörgen Svensson
Marcus Nilsson
Dan Ingvarsson

Magnus Eriksson
Niclas Öberg

Avbytare

Ivan Milosevic
Johan Åkesson
Martin Abrahamsson
Pontus Andersson
Mattias Filipanics (målvakt)