Boden drar till Skåne

Sist Bodens BK var nere i Skåne för match mot serieledande TFF blev utgången allt annat än trevlig. Trelleborgarna vann med 5-2 och Boden stod för en urusel insats. På söndagen väntar en helt annan match mot bottenkrigande IFK Malmö.

– Vi ligger tre poäng före dem så det blir verkligen stentufft. Jag har studerat IFK-TFF på video och i den matchen tyckte jag till och med att Malmö var det bästa laget så det blir en riktig kämparmatch, förklarar BBK:s tränare Lars "Brolla" Svensson till ifkmalmo.com.

Boden är en riktigt pigg nykomling. Efter en trevande inledning har man kommit igång ordentligt och tagit sju poäng på de tre senaste matcherna. Tvärtemot IFK Malmö då, som efter två raka segrar i början har gått sämre på sistone och har tre raka förluster.

– Att det gått bra för oss, medan det gått dåligt för Malmö ska vi inte stirra oss blinda på. IFK är bra, men har inte fått det att stämma hittills, det såg jag inte minst mot TFF. Nu har de tydligen också ett par viktiga spelare tillbaka som kan betyda en del, menar "Brolla".

3-2-segern senast mot IF Sylvia tillkom efter att man vänt 1-2-underläge. Segerskytt var den duktige anfallaren Luchi Gonzalez som dock är avstängd mot IFK Malmö.

– Starkt att vända i den här serien och jag måste vara nöjd med vår insats såhär långt. Det är klart att vi kunde tagit fler poäng, men man måste vara realistisk, 16 poäng är inte alls tokigt.

Viktige mittbacken Destin Makumbu är tillbaka efter avtjänat straff. Vidare byter man målvaktsreserv från Joakim Stoltz till Patrick Sjögren. Anton Eriksson är också åter i truppen.

Preliminär 17-mannatrupp: Fredrik Tervaniemi, Patrick Sjögren – Mats Halonen, Thomas Taavo, Rickard Nilsson, Richard Jonsson, Robert Stoltz, Per Johansson, David Roberts, Peter Sedunov, Leighton O’Brien, Pär Eriksson, Victor Brännström, Robert Lundgren, Patrik Släryd, Anton Eriksson, Destin Makumbu

FOTNOT. Läs inför matchen på Bodens hemsida.