P87 vidare i Kalmar

IFK Malmös P87 var på nytt fullständigt överlägsna i Billy Lansdowne Trophy Elitcup. Visserligen blev det bara 1-0-seger mot IK Brage, men siffrorna speglade inte precis matchen.

– Det skulle ha varit en mycket större seger mot ett Brage som inte hade ett enda skott på mål, men vi kommer inte rätt den sista tredjedelen, vi har stora problem med att få in bollen, kommenterade IFK Malmös P87-tränare Kenneth Folkesson.

Blerim Mullici som gjorde matchens enda mål en dryg kvart in på andra halvlek visade en härlig vilja och var bäst på plan. Även Cliff Bergers spel på innermittfältet imponerade.

– Vi har i Cliff och Ahmed (vilade denna matchen) hittat lösningen på det som vi haft en del problem med tidigare, innermittfältet.

De tre segrarna gav IFK Malmö en klar seger i grupp 2. Härnäst väntar en slutspelsgrupp där första matchen går idag fredag klockan 17:00.

– Hade vi förlorat med ett par mål i denna matchen hade vi ändå vunnit gruppen, så klart var det. Nu får vi se vad det blir för motstånd i slutspelet, menade Folkesson.

IFK Malmö – IK Brage 1-0 (0-0)

Arena: Bergaviks IP, plan 2
Mål: 1-0 (41) Blerim Mullici
Varningar: Henry Safi (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Philip Esbjörnsson

Ali Jasim
Nick Holk
Hajriz Maloki
Lirim Sali

Armend Kryeziv
Cliff Berger
Juan-José Cruz Jarlhov
Edgardo Menjivar

Paul Havn
Blerim Mullici

Avbytare

Carl Holm
Henry Safi
Mohammed Al-Heich
Tawfiq Shams
Yassine Soumah