Andra segern på åtta dagar när serien nu vänder mot bottenkonkurrenten IFK Malmö och denna gången på bortaplan. Det skulle smaka mumma för Åtvidabergs FF och tränaren Steve Creutz.

– Det hade suttit riktigt bra, men det blir ingen lätt uppgift. IFK Malmö har liksom vi ett egentligen för bra lag för att slåss nere i träsket, säger Steve Creutz till ifkmalmo.com.

– Skulle vi då dessutom klara av att ta en andra seger på sådan kort tid mot ett såpass bra lag, det hade känts riktigt jävla bra. Jag ser dock gärna att även de stannar kvar i serien och det bör de faktiskt klara av.

En akilleshäl för Åtvid i år har varit anfallsspelet. När dessutom ordinarie anfallsparet Mats Haglund-Mats Thomsson var avstängda senast kunde det ha blivit ännu större problem framåt.

Men olyckskorparna fick helt fel. Ersättarna, herrar Karlsson, Henric och Pontus klarade uppgiften alldeles utmärkt och tre mål tillverkades, låt vara att det ena var på straff.

– De tog för sig på ett mycket bra sätt, kanske till och med bättre än vad jag hade förväntat mig, men det är alltid kul att bli positivt överraskad

Kanske tur det för Åtvidabergs vidkommande, för i helgens returmöte kan Mats Haglund inte heller vara med sedan han skadat axeln i måndagens reservlagsmatch.

– Inte riktigt bra, men skador måste man alltid vara beredd på. Att ha med honom i B-laget är inte heller fel, det är mer ren och skär otur att sådant här inträffar, menar ÅFF-tränaren.

Niklas Forsberg har slagit upp sin fotskada och missar också matchen, liksom avstängde Martin Jönsson. Ersätter gör Andreas Thomsson och Richard Ekunde.

Truppen: Henrik Gustavsson, Fredrik Wirenmark – Mattias Sandh, Peter Edenholm, Jonas Bergström, Andreas Bäckmark, Imad Shhadeh, Blaise Mbemba, Jonas Gunnarsson, Daniel Johansson, Fredrik Nilsson, Pontus Karlsson, Henric Karlsson, Dan Burlin, Andreas Thomsson, Richard Ekunde