Stor revanschlusta i IFK Malmö

Åtvidaberg vann matchen mot IFK Malmö på Kopparvallen med 3-2 förra lördagen. En vecka senare möts lagen igen på Malmö IP när Superettan nu vänder. Lita i alla fall på en sak, det är ett rejält revanschsuget IFK Malmö som kommer till spel.

– Det är det verkligen, spelarna har en mycket bra attityd på träningarna och det är många som är i bra form, konkurrensen i laget är hård. Överlag är det positiv stämning, kommenterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Fokusering har annars varit ett nyckelord på veckans träningar – spelarna måste lära sig att fokusera på rätt saker istället för att lägga för mycket kraft på det negativa som inträffar i matcherna.

– Vi har pratat mycket om hur vi undviker att dra på oss så många gula och röda kort. Att lägga vår kraft på att komma först in i situationerna utan att för den sakens skull spela brutalt samt att inte gnälla så mycket om vi får domslut emot oss, förklarar IFK-tränaren.

– Lär vi oss det börjar det antagligen gå bättre även resultatmässigt. För spelarmaterialet har vi, kan vi bara sluta fokusera på fel saker kan vi nog vända trenden.

En avstängning har man inför lördagens match sedan Nikolaj Rasmussen blivit utvisad uppe i Åtvidaberg. Jonas Danielsson är dock tillbaka efter sin två matcher långa avstängning, liksom Marcus Nilsson och Niclas Öberg.

– Jag tycker inte alls att vi hade samma kraft i defensiven på innermittfältet däruppe som vi har haft den senaste tiden, därför är det viktigt att Danielsson och Nilsson spelar igen.

Dan Ingvarsson och Wissam Barjawi har på grund av ljumskproblem inte kunnat träna på hela veckan och saknas i truppen. Martin Alm har tränat för fullt, men får nöja sig med bänken då han inte är fullt återställd efter sin hjärnskakning.

– Framförallt i nickduellerna känner han att han inte vågar gå för 100% ännu och då är det bättre att Ivan får starta. Han stod ju för en riktigt stabil insats mot Cardiff, säger Patrik Johansson.

Christian Andersson som gjorde debut mot britterna och det på ett starkt sätt är nu spelklar. Det blir dock, kanske lite oväntat, endast en plats på bänken i helgens match för den förre TFF:aren.

– Niclas och "Mange" har varit bra framåt på sistone och jag tycker att de är värda att få fortsatt förtroende. Christian behöver lite mer tid på sig för att ta en plats i startelvan, men det kan mycket väl bli så att han blir inbytt redan imorgon.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Kenneth Mattsson

Pontus Andersson
Ivan Milosevic
Fredrik Jönsson
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Jonas Danielsson
Marcus Nilsson
Jörgen Svensson

Magnus Eriksson
Niclas Öberg

Avbytare

Christian Andersson
Marcus Svensson
Martin Abrahamsson
Martin Alm
Mattias Filipanics (målvakt)