Stort kliv mot final för P87

IFK Malmös P87 är nära en final i Billy Lansdowne Trophy Elitcup. Första matchen i slutspelsgruppen mot Spårvägens FF vann man med klara 3-0. Svåraste konkurrenterna om finalplatserna, Trelleborgs FF och IF Elfsborg spelade 1-1.

– Det var ett drömresultat för vår del, vi ska ju dessutom möta bägge två imorgon (läs lördag) så visst har vi all världens chans att gå till finalen på söndag, förklarade IFK Malmös P87-tränare Kenneth Folkesson.

Första halvlek var jämn, till stor del beroende på den kraftiga medvinden som Spårvägen hade till sin fördel. Inget av lagen skapade några direkta chanser och så långt var resultatet rättvist.

– Jag är inte på något sätt missnöjd med vår första halva. Vi visste att Spårvägen var fysiskt starka och satsade därför på ett lågt försvarsspel, vilket fungerade alldeles utmärkt, sade IFK-tränaren.

– Till den andra halvleken talade vi sedan om att bibehålla det positiva samt att ta hjälp av den extra medspelaren vi fick, vinden.

Medvinden utnyttjade också IFK Malmö på ett lysande sätt. Tawfiq Shams byttes in och då vände matchen till klar fördel för IFK. Tempot höjdes och sedan Tawfiq spelat fram Paul Havn till 1-0 var matchen i princip avgjord.

– Vi sprang sönder dem fullständigt. Vårt höga tempo och goda kondition fällde till slut avgörandet. Det kändes faktiskt redan i första halvlek att vi var det starkare laget.

Anfallsparet Paul Havn och Blerim Mullici gjorde sin bästa match ihop och oroade ständigt Spårvägen-försvaret. Även backlinjen agerade väldigt stabilt och släppte inte igenom många bollar.

– Hela laget har agerat utmärkt såhär långt i turneringen. Även utanför plan sköter sig killarna alldeles fantastiskt bra, jag är stolt över att ha ansvaret för detta laget, betonar Folkesson

Lördagens första match går klockan 12:00 mot Trelleborgs FF på Fredriksskans C-plan. Lite senare på eftermiddagen möter man IF Elfsborg.

IFK Malmö – Spårvägens FF 3-0 (0-0)

Arena: Bergaviks IP, plan 2
Mål: 1-0 (33) Paul Havn, 2-0 (37) Blerim Mullici, 3-0 (42) Carl Holm
Varningar: Hajriz Maloki, Paul Havn, Tawfiq Shams (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Philip Esbjörnsson

Ali Jasim
Nick Holk
Hajriz Maloki
Lirim Sali

Armend Kryeziv
Cliff Berger
Ahmed Tamim
Edgardo Menjivar

Paul Havn
Blerim Mullici

Avbytare

Carl Holm
Henry Safi
Juan-José Cruz Jarlhov
Tawfiq Shams
Yassine Soumah