Gnäll i P87 – därför förlorade man matchen

Mötena mellan IFK Malmö och Trelleborgs FF brukar vara riktiga ställningskrig. Så var även fallet i Billy Lansdowne Trophy Elitcup. Nu blev det dock till slut för gnälligt i "di gule", vilket ledde till att TFF kunde vinna med 1-0.

Tio minuter in på den andra halvleken inträffade det som definitivt skulle avgöra matchen. IFK:s mittback Hajriz Maloki protesterade mot ett domslut, fick en femminutersutvisning, samtidigt som Trelleborg fick en farlig frispark som man slog in.

– Vi tappade matchen på att Hajriz började gnälla. Att ha en mittback kort direkt när det blev frispark var väldigt tungt och när sedan även de andra spelarna började sura blev det inte lätt för vår del, konstaterade IFK Malmös P87-tränare Kenneth Folkesson.

Hajriz Maloki fick inte bara lämna planen. Efter att ha sagt några mindre väl valda ord till Kenneth Folkesson i ren frustration togs beslutet att han skulle få lämna turneringen och Kalmar med omedelbar verkan.

– Så uppför man sig inte helt enkelt, nu blir det att kasta om i laget till nästa match, men det ska nog lösa sig ändå, menade IFK-tränaren.

– Vi gjorde ju egentligen ingen dålig match, bara det med gnället, samt att vi inte kunde utnyttja våra målchanser som blev ödesdigert. Två stolpskott och ett skott strax utanför var bara några av alla de chanser som vi hade, vi var återigen det bättre laget.

Chansen att gå till final för IFK Malmö förstördes inte trots förlusten. Då andra paret i gruppen, IF Elfsborg och Spårvägens FF spelade 1-1 är chansen fortfarande god. Oavgjort mot Elfsborg ikväll klockan 18:00 räcker i princip för att ta en av de två platserna i finalen.

– Men uppträder vi som gjorde i denna matchen har vi inte i någon final att göra. Lyckas vi komma tillbaka till det gamla ska vi dock absolut finnas med i finalen, kommenterade Kenneth Folkesson.

IFK Malmö – Trelleborgs FF 0-1 (0-0)

Arena: Fredriksskans IP, C-plan
Mål:
Varningar: Hajriz Maloki (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Philip Esbjörnsson

Ali Jasim
Nick Holk
Hajriz Maloki
Lirim Sali

Armend Kryeziv
Cliff Berger
Ahmed Tamim
Edgardo Menjivar

Paul Havn
Blerim Mullici

Avbytare

Carl Holm
Juan-José Cruz Jarlhov
Mohammed Al-Heich
Tawfiq Shams
Yassine Soumah