P87 till final och Hajriz förlåten

IFK Malmös P87 behövde minst oavgjort mot IF Elfsborg för att gå till final i Billy Lansdowne Trophy Elitcup. Det klarade man med nöd och näppe, matchen slutade 0-0. Hajriz Maloki blev dessutom förlåten för tilltaget på förmiddagen.

– Härligt att vi redde upp det till slut, men visst skulle vi vunnit även denna matchen. Målchans efter målchans missade vi, det är otroligt att vi kan missa så mycket, kommenterade IFK Malmös P87-tränare Kenneth Folkesson.

Men egentligen var inte finalavancemanget det som gladde mest. Hajriz Maloki var mycket nära att få lämna turneringen och Kalmar efter det som inträffade i förmiddags i samband med matchen mot Trelleborgs FF.

Protest mot domslut som ledde till en femminutersutvisning och sedan även några direkt olämpliga ord till tränaren Kenneth Folkesson låg till grund för det beslutet.

– I sista stund tog vi dock beslutet att ha ett riktigt lagmöte för att bestämma oss för hur vi ska tackla sådana här händelser i fortsättningen. Hajriz blev förlåten för denna gången och jag fick mig också en tankeställare.

– Egentligen var det ju allas skuld. Jag är själv ganska hetlevrad och det är inte speciellt till hjälp för att spelarna ska hålla sig lugna. Nu vände vi istället det till något positivt i matchen mot Elfsborg.

Och positivt kan man lugnt säga att det blev. Hajriz Maloki var planens gigant och tog hand om de flesta bollarna som damp ner i IFK:s straffområde. Att sedan man inte vann matchen kunde IFK-tränaren ta.

– Viktigast var att vi tog oss till final och fick ordning på laget igen. När det var risk för att bli minsta gnäll, "pushade" istället spelarna på varandra rejält och det var oerhört viktigt för fortsättningen, menade Folkesson.

Söndagens final kommer att gå klockan 13:30 mot Trelleborgs FF inne på Fredriksskans IP.

IF Elfsborg – IFK Malmö 0-0 (0-0)

Arena: Fredriksskans IP, B-plan
Mål:
Varningar: Paul Havn (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Philip Esbjörnsson

Ali Jasim
Nick Holk
Hajriz Maloki
Lirim Sali

Blerim Mullici
Cliff Berger
Ahmed Tamim
Edgardo Menjivar

Paul Havn
Mohammed Al-Heich

Avbytare

Armend Kryeziv
Carl Holm
Henry Safi
Juan-José Cruz Jarlhov
Tawfiq Shams