Kanariefåglar på besök hos Sylvia

IF Sylvia är hopplöst sist i Superettan med tio poäng efter 16 omgångar. På söndagen möter man IFK Malmö på hemmaplan, ett lag som man för första gången förlorade emot i våras.

– Det kommer nog bli en tillknäppt historia, i alla fall från Malmös håll. Vi kommer att föra spelet medan de kommer att satsa på kontringar, det blir nog en jämn match, tror IF Sylvias tränare Mats Karlsson.

– Situationen är såklart jobbig för båda lagen, inte minst för oss som ligger sist. Stämningen är dock förhållandevis positiv om man ser till det dystra läget i tabellen.

Man kommer till helgens match med två raka förluster mot BK Häcken ett lag som imponerat på sistone med fyra raka segrar. För IFK Malmö är det samma visa, två förluster mot samma motståndare på raken, i deras fall Åtvidaberg.

– Normalt sett är det svårt att vinna två matcher på raken mot samma lag när man möts med så kort varsel. Men Häcken är ett bra lag som kommit igång rejält på sistone och kan bli riktigt farliga under hösten.

Marcus Hansson har problem med sin rygg och saknas därför mot "di gule". I övrigt är det skadefritt och några avstängningar finns inte heller.

Truppen: Jakob Tenselius, Jonathan Ferm – Simon Dogan, Johan Larsson, Mikael Cupan, Magnus Karlsson, Lasse Ström, Fredrik Åström, Chay Hews, Lars Åkerberg, Jonas Björkholm, Pelle Andersson, John Baraza, Mattias Flodström, Kristoffer Dyverfeldt, Thomas Hellberg