Uddlöst Tipselit förlorade höstpremiären

IFK Malmös Tipselit lyckades inte komma upp i samma standard avslutsmässigt som i DM-matchen mot Staffanstorps GIF tidigare i veckan. Trots en del chanser blev det förlust med 0-1 i Juniorallsvenskan Södra Götaland mot ett IF Leikin som i princip inte skapade något på hela matchen.

– Det var vår match och jag tycker att vi spelade stabilt överlag, fick till och med bättre press på bollhållaren som vi skulle jobba med efter Staffanstorpsmatchen. Framåt missade vi dock allt, kommenterade IFK Malmös Tipselittränare Mikael Svensson.

Mål framåt hade det med största sannolikhet blivit om Nana Piesie spelat. Men på grund av spelarbrist i A-laget, fick han följa med dem upp till Norrköping och match mot IF Sylvia.

– Vi måste prioritera i rätt ordning och då blev det såhär. Det är också mycket positivt att få med egna talanger även om de bara sitter på bänken, menade Mikael Svensson.

– Resten av hösten ska vi i alla fall ha en spelare med på varje A-lagsträning. Det blir den spelaren som har bäst form som får träna med dem veckan därpå.

Som om det inte räckte med att man inte gjorde något mål framåt skulle det istället bli ett i baken. Med tolv minuter kvar av matchen fick IF Leikin en frispark som man enkelt satte i mål.

– Jag är såklart besviken, med all rätt, jag är ingen förlorare. Men det var inget fel med insatsen som helhet, det enda felet var att vi inte vann, utan förlorade.

Hajriz Maloki gjorde i vanlig ordning en mycket bra match som mittback. I övrigt var Zoran Jovanovic och Iboy Zenghore duktiga.

IFK Malmö – IF Leikin 0-1 (0-0)

Arena: Malmö IP
Mål:
Varningar: Ali Alamiri, Blerim Mullici, Migjen Shaqiri (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Andreas Engler-Ludviksson

Richard Adamczyk
Valon Muslijaj
Hajriz Maloki
Himan Shaker

Matko Scapec-Kukina
Iboy Zenghore
Nick Holk
Azeem Razwan

Ali Alamiri
Migjen Shaqiri

Avbytare

Zoran Jovanovic (Ali Alamiri 40)
Blerim Mullici (Matko Scapec-Kukina 46)
Armend Kryeziu (Blerim Mullici 65)
Nima Modyr
Adnan Zukancic (målvakt)