Frågetecken i TFF inför derbyt

Trelleborgs FF har det mesta klart kring laget inför tisdagens derby mot IFK Malmö. Bara en sak återstår att reda ut. Vem som tar platsen bredvid Jonas Nilsson på innermittfältet.

– Det är en liten funderare, men så mycket kan jag säga att det blir antingen Johan Laursen eller Eric Fischbein från start, kommenterar TFF-tränaren Ulf Larsson till ifkmalmo.com.

Eric Fischbein har varit given på innermittfältet under i princip hela säsongen. När det nu är dags för möte med sina forna lagkamrater är det dock mer tveksamt om han kommer spela från start. Senast mot IF Sylvia var han avstängd

– Hur det än blir det ska det sägas att Eric inte varit dålig, men Johan Laursen har i sin tur varit riktigt bra på sistone så vi får väl se vem som startar.

Medan IFK Malmö i torsdags spelade final i Malmömästerskapet mot Malmö FF (förlust 2-3) med reserverna använde Trelleborg betydligt mer ordinarie spelare i sin kvartsfinalmatch i Svenska Cupen mot Halmstads BK (förlust 1-2).

– En match som vi spelade förbannat bra i. Jag är riktigt nöjd då vi också dominerade stora delar av matchen och mycket väl kunde ha vunnit. Men en olyckskvart i början förstörde, säger Uffe Larsson.

I Superettan har Trelleborg spelat lite darrigt på sistone. 1-1 mot Sylvia, 2-2 mot Café Opera och 1-2 mot Kalmar FF i de tre senaste matcherna imponerar föga. Senaste vinsten kom 10 augusti då man krossade Assyriska med 5-1.

Poängförlusterna har också inneburit att man börjat tappa mark i toppen av serien. Från att ha haft en relativt klar serieledning ligger man nu på tredje plats, sex poäng efter serieledarna Kalmar FF inför morgondagens match.

– Vi måste försöka göra en bra match, det är det allra viktigaste. Sedan är det nästan också nödvändigt att ta poäng för att inte halka efter ännu mer, menar TFF-tränaren.

– Men vi har också respekt för IFK Malmö. Som "gammal" guling vet jag att det finns mer att få ut av det laget som de har i år, de har bara haft lite oflyt.

TRELLEBORGS FF (4-4-2)

Fredrik Persson

Mats Wejsfelt
Thomas Magnusson
Peter Abelsson
Patrik Svensson

Jens Sloth
Eric Fischbein/Johan Laursen
Jonas Nilsson
Kristian Haynes

Mats Lilienberg
Vitali Gussev

Avbytare

Fredrik Nilsson
Jimmi Olsson
Kenneth Gustafsson
Yousef Fakhro
Björn Levin (målvakt)