Ingen press på "di gule" mot TFF

IFK Malmö är efter två storförluster på raken rejält nederlagstippade inför tisdagens derby i Superettan mot tredjeplacerade Trelleborgs FF. Visst är det viktigt att man plockar poäng, men det är inte många som räknar med det.

– En drömsits är det, jag älskar att slå ur underläge. Det är till och med bättre än att vara favoriter för då har man pressen på sig hela tiden, konstaterar "di gules" tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Ojämnheten är väl egentligen det största problemet med IFK Malmö den här säsongen. Man kan spela ut topplag som Frölunda och Häcken för att sedan åka på rejäla minor mot mittenlag som Norrköping och Brommapojkarna senast.

Trelleborg har om sanningen ska fram inte heller gått så bra på sistone. 1-1 senast mot Sylvia är väl inte direkt något som skrämmer. Matchen mot Halmstads BK i torsdags i Svenska Cupens kvartsfinal var dock något helt annat trots förlust 1-2.

– De ska tydligen har varit riktigt bra däruppe. Jag sätter dem som knappa favoriter även imorgon (läs tisdag), men jag tror att vi kan ha en god chans trots allt. Derby är alltid derby, menar IFK-tränaren.

– Men för att det ska kunna bli en rolig match måste vi få stabilitet där bak igen, få tillbaka aggressiviteten på mittfältet och ha rätt attityd. Det är viktigt att alla tar sitt ansvar för att ta oss ur den situationen vi befinner oss i.

Några ändringar blir det trots allt inför matchen. Jonas Danielsson är avstängd vilket innebär att Niclas Öberg kommer in som anfallare, medan Christian Andersson flyttar ner på mittfältet.

Ett mer oväntat avbräck är att målvakten Kenneth Mattsson återigen har gått och blivit skadad. I matchen mot Brommapojkarna drabbades Kenneth av en bristning högt uppe i vänstra låret. Nu blir det för reservmålvakten Mattias Filipanics att kliva in i hetluften igen.

– Inte alls orolig, men det känns ändå som om oturen grinar oss rejält i ansiktet. Det är ju inte så längesedan Mattsson var borta förra gången, men denna gången blir det förhoppningsvis bara en match.

Kenneth Mattssons fingerskada i en träningsmatch i våras banade nämligen vägen för Mattias Filipanics som fick stå de tolv första matcherna i årets serie. Men sedan dess har det varit ont om matcher, endast MM och träningsmatchen mot Cardiff.

– Kanske lite lite kan tyckas, men vi har ju inget reservlag så då kan han inte stå någon annanstans. "Filli" har dock tagit det bra och hela tiden varit mycket alert på träningarna, betonar Patrik Johansson.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mattias Filipanics

Martin Alm
Ivan Milosevic
Marcus Svensson
Glenn Holgersson

Christian Andersson
Marcus Nilsson
Jörgen Svensson
Martin Abrahamsson

Niclas Öberg
Magnus Eriksson

Avbytare

Anders Jemail
Dan Ingvarsson
Johan Åkesson
Pontus Andersson
Andreas Engler-Ludviksson (målvakt)