Uddlöst IFK Malmö förlorade

IFK Malmö tappade viktiga poäng i toppstriden av division 4 södra när man överraskande förlorade söndagens match mot Blentarps BK med 1-2.

Christian Påhlsson, tränare i IFK Malmö:

Vi inledde piggt de första femton minuterna och tog också rättvist ledningen. Därefter blev det dock för ängsligt och stillastående, vilket gjorde att Blentarp kunde komma tillbaka och kvittera.

Den andra halvleken började vi riktigt bra och förde stora delar av spelet på motståndarnas planhalva. Enda felet var att vi inte lyckades få in bollen i nätmaskorna utan det gjorde istället Blentarp.

Malin Tufvesson gjorde sin förmodligen bästa match i den gula tröjan och Susanne Carlsson visade prov på sin fina blick för spelet.

Malin Holk var en annan som var duktig. Hon löpte över enorma ytor och skapade mycket både åt sig själv och sina lagkamrater. Retsamt att vi inte fick in fler bollar i nätet.

Vi ska dock glömma denna matchen direkt och blicka fram emot nästa lördags tuffa hemmamatch mot Åkarps IF. Ännu är vi inte borta från det och ska kämpa in i det sista.

Faktum är att jag är övertygad om att vi kommer klara av att bli minst tvåa. Jag känner förtroende för denna spelartruppen och vet att det finns kapacitet för i alla fall en kvalplats.

Det gäller dock att hela tiden ta en match i taget och fokusera på vårt eget spel. Förhoppningsvis räcker det i slutändan.

Blentarps BK – IFK Malmö 2-1 (1-1)

Arena: Salsbjer
Domare: Stefan Hallgren, Simrishamn
Mål: 0-1 (2) Malin Holk, 1-1 (28) Sofie Klarner, 2-1 (72) Lena Andrén-Sandberg
Varningar: Urszula Striner (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Annica Påhlsson

Camilla Bergström
Susanne Carlsson
Malin Engelbrecht
Urszula Striner

Malin Tufvesson
Johanna Gustavsson
Bodil Rochmann
Marie Järlesäter

Emelie Jansson
Malin Holk

Avbytare

Frida Ivehed
Jenny Malmström
Pernilla Frösslund
Pia Lindström