Inför P87 – Högaborgs BK

IFK Malmös P87 fick kämpa rejält för att besegra Jönköpings Södra IF med 8-7 efter straffar i SM-åttondelsfinalen förra helgen. Lördagens kvartsfinal mot Högaborgs BK på Malmö IP lär knappast bli lättare.

Startelvan (4-4-2): Nezir Mehmeti – Ali Jasim, Cliff Berger, Hajriz Maloki, Lirim Sali – Blerim Mullici, Migjen Shaqiri, Nick Holk, Ahmed Tamim – Paul Havn, Edgardo Menjivar. Avbytare: Darjan Maletic, Henry Safi, Juan-José Cruz Jarlhov, Tawfiq Shams, Philip Esbjörnsson (målvakt).

Aktuellt: Hur lugnt som helst. Armend Kryeziu (nyckelbenet) och Nick Holk (andningsproblem) har återkommit i träning. Nick är med från start mot Högaborg, medan Armend får vänta ett litet tag till.

Kenneth Folkesson, tränare: – Efter söndagens holmgång höll vi träningsfritt på måndagen. Killarna var rejält trötta efter matchen och då var det heller ingen mening att träna dagen efter.

Tisdags- och onsdagsträningen var sedan riktigt dåliga. Aggressiviteten fanns inte där och tempot var förhållandevis lågt. Vi hade sedan ett möte på onsdagen, där vi pratade igenom det hela och sade att om vi skulle vinna var vi tvungna att ha bättre inställning.

De två sista träningarna nu torsdag-fredag har däremot varit mycket bra. Vi har höjt oss ett par snäpp, vilket gör att jag tror på en bra match imorgon. På samlingen efter fredagens träning snackade vi om vikten av matchen och att vi skulle vägra vika ner oss.

På Högaborg har vi dessutom rejäl revansch att utkräva. I vårens träningsmatch vann de med hela 3-0 efter att vi gjort en urusel match. Men resultaten i träningsmatcher betyder ingenting. Det är nu som vi ska vara som bäst och jag tror att vi har goda chanser att vinna.