Falkenberg mot nytt kontrakt

Många kallar söndagens match i Superettan mellan Falkenbergs och IFK Malmö för den definitiva ödesmatchen när tre omgångar återstår. Vid seger har Falkenberg fem poäng ner till Malmökamraterna under strecket.

– Visst ska vi försöka vinna, men oavsett resultat får ju inte något av lagen glömma att det finns ett lag till inblandat. Det är inte kört även om man skulle förlora, konstaterar Falkenbergstränaren Örjan Glans till ifkmalmo.com.

Falkenberg och IFK Malmö är de som det mesta kretsar kring i Superettans bottenstrid. Den tredje parten i målet är Gefle IF. Man var länge och väl ett mittenlag, men har på sistone rasat i tabellen. Även om målskillnaden är sämre är poängen (31) de samma som FFF.

En vinst kommer med största sannolikhet att ge hallänningarna förnyat kontrakt. Med tanke på att nykomlingarna kämpat på i botten under hela säsongen och inte hittat formen förrän på sistone skulle det vara en strong prestation.

– Det kanske går att se en tendens efter denna matchen, men "di gule" har både Forward och Gefle kvar. Inte nödvändigtvis att det blir vi eller IFK som åker ur, Gefle kan lika bli laget.

Hursomhelst kommer säkert en och annan supporter att knapra på fingrarna av nervositet under morgondagens match. Matchens vikt går inte att förringa. Spänningen kommer att vara olidlig på Falkenbergs IP när domaren Martin Hansson blåser till spel klockan 15:00.

– Tydligen varit mycket förköp så det ska nog kunna vara gott om publik på plats. Kul också för stämningen om Malmö kommer med en del supportrar liksom de gjorde för tre år sedan vad jag har hört, påpekar Örjan Glans.

Truppen: Tommy Karlsson, Jimmy Sörensen – Jens Gustafsson, Patrik Lundgren, Magnus Sundqvist, Björn Carlsson, Jens Josefsson, Peter Berta, Daniel Alexandersson, David Svensson, Marcus Olsson, Lucas Egenwall, Ola Sandquist, Patrik Larsson, Andreas Drugge, Erik Andersson, Magnus Wallin