P87 sämst fyra i Sverige

Att IFK Malmö har ett mycket duktigt 16-årslag har varit känt sedan länge. Men att man numera också är ett av landets fyra bästa hade nog inte ens den mest inbitne gulingen vågat hoppas på.

SM-kvartsfinalen mot Högaborgs BK slutade med en säker 2-0-seger trots en massivt spelövertag av helsingborgarna i framförallt den andra halvleken. Då IFK Malmö spelade väldigt behärskat var segern visserligen aldrig i fara.

– Fantastiskt gött att gå till semi i pojk-SM. Som jag känner nu verkar det inte finnas några gränser för vad det här laget kan prestera och vi ska inte glömma att det inte är slut än, kommenterade IFK Malmös P87-tränare Kenneth Folkesson.

"Di gule" inledde matchen respektlöst. De tre-fyra första minuterna radades chanserna upp framför Högaborgsmålet. Målrasslet skulle dock få vänta på sig till fyra gyllene minuter då Blerim Mullici blixtrade till.

 • 1-0 (28). Tio meter in på motståndarnas planhalva passade Edgardo Menjivar till Blerim Mullici som efter en brytning in i banan, kallt avslutade med att sätta bollen i den bortre burgaveln.
 • 2-0 (32). Strax utanför motståndarnas straffområde fick IFK Malmö frispark. Blerim Mullici tog sats och chippade bollen över muren fram till Paul Havn som med en bakåtnick helt ställde Högaborgsmålvakten Nikola Stojilkovic.

  Resten av matchen var Högaborgs. Tre ribbträffar efter hörnor och en efter friläge säger väl det mesta om matchbilden i den andra halvleken. IFK Malmö stack upp på kontringar och var vid ett par tillfällen också nära att näta.

  – Visst de hade väl en del farliga chanser, men jag tycker ändå att det kändes tryggt. Tvärtom tycker jag att vi kanske borde gjort några mål till, menade Kenneth Folkesson.

  – Om de hade haft maximal utdelning hade det blivit oavgjort. Men segern var hur rättvis som helst, det är inget att snacka om. Vi var det bättre laget över 80 minuter.

  Det enda som inte riktigt klaffade i IFK Malmö var det offensiva mittfältsspelet. Då Högaborg redan inledningsvis tilläts äga mycket boll blev det en aning för defensivt. Anfallarna fick inte det där riktiga understödet.

  – Vi vågade inte ta steget fram för att vi var rädda för vad som skulle kunna hända bakåt. Det var onödigt för det var ju hur säkert som helst i försvaret. Nezir Mehmeti i målet var dessutom strålande.

  Målvakten Nezir Mehmeti är redan nämnd. Men även Ali Jasim, Blerim Mullici, Paul Havn och Edgardo Menjivar var spelare som höjde sig över mängden i ett gediget IFK Malmö.

  Vem som "di gule" får möta i SM-semifinalen den 25 eller 26 oktober återstår att se. Lottningen sker på onsdag den 15/10 klockan 15:00 uppe i Stockholm. Ifkmalmo.com kommer med besked så fort lottningen är avslutad.

  IFK Malmö – Högaborgs BK 2-0 (2-0)

  Arena: Malmö IP
  Domare: Niklas Olsson, Ystad, Anders Meyer, Malmö, Faruk Halilovic, Malmö
  Mål: 1-0 (28) Blerim Mullici, 2-0 (32) Paul Havn
  Varningar: Blerim Mullici, Lirim Sali, Migjen Shaqiri (IFK), Adil Khan, Imad Khalili, Kristoffer Bergdahl, Kristoffer Pihl, Oskar Nilsson (HBK)

  IFK MALMÖ (4-4-2)

  Nezir Mehmeti

  Ali Jasim
  Cliff Berger
  Hajriz Maloki
  Lirim Sali

  Blerim Mullici
  Migjen Shaqiri
  Nick Holk
  Ahmed Tamim

  Paul Havn
  Edgardo Menjivar

  Avbytare

  Darjan Maletic
  Henry Safi
  Juan-José Cruz Jarlhov
  Tawfiq Shams
  Philip Esbjörnsson (målvakt)