Folkessons helomvändning – stannar i IFK

När Supporterklubben höll möte i tisdags deklarerade Kenneth Folkesson sin avgång. På måndagen skulle han skriva på för Malmö FF:s juniorlag. Besvikelsen var stor bland de 50-talet samlade på restaurang Wega.

Kontraktsskrivningen och återföreningen med "di blåe" till säsongen 2004 uteblev dock. Samma dag som det skulle signeras tränade han i vanlig ordning IFK Malmös pojkar 87. Laget som blev svenska mästare för en dryg månad sedan.

– Jag ändrade mig i sista stund efter att hjärtat fått tala. Att lämna de här killarna efter allt underbart som inträffat hade varit förbaskat svårt, kommenterar Kenneth Folkesson, lycklig över att det löst sig till sist.

Faktumet att Kenneth Folkesson blir kvar är en stor framgång för hela IFK Malmö, inte bara för ungdomsverksamheten. Under året har han hoppat in och täppt till luckor när det som mest har behövts.

Vid Supporterklubbens sammankomst berättade också Folkesson att han varit med och hållit i träningar ända nere från P7 upp till A-laget. En eldsjäl utan dess like som nu är i gul i åtminstone ett år till.

– Det ska bli roligt att fortsätta följa och utveckla de här killarna ett år till. Vi vann SM-guld för 16-åringar, nu är det topplacering i Juniorallsvenskan som gäller, betonar succétränaren som även får materialansvaret på U-sidan.

Innan utomhussäsongen väntar först en rad turneringar inomhus. Till helgen spelar man en turnering i Påarp, kring årsskiftet är det Skånecupen. Ett framgångsrikt inne-DM i början av nästa år kan sedan ta det här IFK Malmö-laget till ett nytt SM.