Grimberg tar hjälp av MFF:are

Det tog några år, men till slut fick Anders Grimberg som han ville. När Grimberg på måndagen höll sitt första träningspass med IFK Malmö hade han Deval Eminovski, 39, vid sin sida. En MFF:are med massor av meriter både som spelare och ledare.

– Vi har funderat på ett samarbete länge och väl, men det har inte riktigt funnits tillfälle tidigare. Nu när chansen kom var det rätt läge att ta den, säger "di gules" tränare Anders Grimberg till ifkmalmo.com.

– Den optimala lösningen. Deval är gammal elitspelare och delar mina tankar om hur fotboll ska spelas. Att arbeta med honom ska bara bli roligt. Vi kommer säkert att lära varandra en hel del, menar "Grimman".

Första gången ett samarbete kom på tal var 1997. Anders Grimberg tränade IFK Trelleborg och han ville ha Deval Eminovski som assistent. Dessvärre var Deval då redan upptagen. Han hade Husie IF:s juniorlag.

Största framgången i hans tränarkarriär torde vara SM-guldet 1993 med Malmö FF:s damlag. En förening som han har många ljusa minnen av. Som spelare blev det 3 SM-guld (senior, junior, pojk) och 150 A-matcher. Annars började allt 1976 i Sundet. 2004 är han i IFK Malmö.

– Vi är bra kompisar och att tillsammans få möjligheten att föra IFK tillbaka till elitfotbollen igen är en av de mest inspirerande uppgifterna man kan få i fotbolls-Malmö, påpekar Deval Eminovski.

Fakta/Deval Eminovski

Ålder: 39
Familj: Gift, väntar barn i april
Yrke/utbildning: Idrottsledare
Klubbar som spelare: Sundets IF, Sorgenfri, Malmö Sport, Malmö FF, IFÖ/Bromölla IF
Klubbar som tränare: Malmö FF U, Malmö FF Dam, Arlövs BI, Limhamns IF, Husie IF J, Turk Anadolu, FBK Balkan, Husie IF, IFK Trelleborg, IFK Malmö
Intressen: Biljard och alpint
Aktuell: Assisterande tränare till Anders Grimberg i IFK Malmö