"Grimman" hoppas på jämn match

Trelleborgs FF spelar i allsvenskan. IFK Malmö i division 2. Succétränarparet Anders Grimberg – Ulf Larsson är splittrat. Mycket har hänt sedan förra säsongen då lagen tampades i samma serie.

På lördagen möts man i en träningsmatch på Anderslövs IP. Fjolårets båda tillställningar slutade med uddamålssegrar för TFF (1-0, 2-1). Resultat som spelmässigt inte var riktigt rättvisa. Trots nivåskillnaden tror man i IFK Malmö på en jämn match.

– De vill säkert visa att det är ett gap upp till oss, men de ska få känna att de möter ett lag som har stor chans att ta sig till Superettan. De har dessutom samma system, så det blir intressant, konstaterar nye tränaren Anders Grimberg till ifkmalmo.com.

Förra helgen vann IFK Malmö komfortabelt över GIF Nike med 4-0. Det var också första gången man använde det nya spelsystemet. Mittfältarna och anfallarna ska jobba mer centralt är det tänkt. Något som sist fungerade alldeles utmärkt.

– Vi är ute efter att hitta kvitton. De ska visa att vi ligger rätt konditions- och organisationsmässigt, främst organisatoriskt med tanke på det nya systemet. Och det hittade vi mot Nike, betonar Anders Grimberg.

I Trelleborgs FF känner man heller ingen press på sig att vinna. Ändå har försäsongen börjat hyfsat. Visserligen 0-3 i onsdags mot FC Köpenhamn, men förra lördagen, betydligt mer övertygande 2-0 mot danska BK Frem.

– Vi tittar inte alls på resultaten, utan mer på att spelsättet utvecklas. Viktigt att så många som möjligt får spela så här års. Jag vill blanda och ge, prova spelare i nya positioner, säger TFF-tränaren Ulf Larsson.

IFK Malmös Marcus Svensson har kommit i träning tidigare än beräknat efter sin ljumskoperation. Redan i måndags klev han in i Kombihallen. På onsdagen tvingades han dock tacka nej på nytt.

– En förkylning så han har fått skippa två träningar. Men det hade väl aldrig riktigt varit aktuellt att slänga in honom direkt mot ett allsvenskt lag, kommenterar Anders Grimberg.

TRELLEBORGS FF (4-3-3)

Rickard Rickardsson

Mattias Kronvall
Yousef Fakhro
Peter Abelsson
Dennis Melander

Fredrik Nilsson
Johan Laursen
Kristian Haynes

Vitali Gussev
Mats Lilienberg
Patrik Svensson

Avbytare

Andrei Tjunin
Eric Fischbein
Ivica Skiljo
Jens Sloth
Kenneth Gustavsson
Mats Wejsfelt
Mike Owuso
Patrik Redo
Thomas Magnusson
Lee Baxter (målvakt)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Mattias Filipanics

Anders Jemail
Jonas Danielsson
Ivan Milosevic
Christian Andersson

Johan Åkesson
Marcus Nilsson
Martin Abrahamsson

Niclas Öberg
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson

Avbytare

Dan Ingvarsson
Fredrik Jönsson
Modou Jagne
Pontus Andersson
Tom Henriksen
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)