Träningskollen tisdag

Ifkmalmo.com presenterar stolt träningskollen. Möjligheten för alla läsare att hemifrån följa vad som händer på träningarna. Ambitionen är att rapportera från de flesta passen.

Träning: Fys

Tid och plats: 17:15-18:45 i Pildammsparken

Vädret: 3° C, vindstilla, hög luftfuktighet

Skador/sjukdomar: Fyra spelare deltog överhuvudtaget inte i någon form av träning. Magnus Eriksson, Moses Ndugwa och Tom Henriksen kände sig samtliga krassliga och avstod, liksom Christian Andersson som jobbade kväll.

Mattias Filipanics var fortfarande inte riktigt hundra i sina ljumskar på tisdagen. Därför fick han sätta sig och trampa på motionscykeln för andra dagen i rad. Fredrik Jönsson, som klev av på grund av sina ljumskar på måndagen valde att jogga på egen hand.

Vidare fick Anders Jemail avbryta träningen då det stramade till i baksidan av låret. Det återstår att se hur allvarligt det var, men det gick i alla fall att konstatera att det inte var någon bristning.

Anders Grimberg, tränare: Måste säga att det var ett underbart väder att träna i idag. Spelarna inledde med att springa ett helt varv runt Pildammarna, 2700 meter, innan de kom tillbaka till oss tränare vid den ena trappan upp till teatern.

Där delades killarna upp i två grupper för att köra intervallsträning med låg intensitet och kort vila under 40 minuter. Med det menas att man inte håller maxfart, kanske bara 60-70 %, men i gengäld håller man på lite längre än om man gått för fullt.

Att springa i dessa trappor, som denna övning gick ut på kortfattat, är oerhört tufft konditionsmässigt. Men samtidigt är det viktigt med fys och de som missade träningen idag får köra det på torsdag istället.

Som avslutning tog jag täten och löpte tre kilometer med grabbarna. Därefter fick de helt välförtjänt kliva in i bastun. Imorgon är det styrka som gäller för A-laget, medan jag tar mig an U-killarna klockan 12:00 i Kombihallen.