Träningskollen torsdag

Ifkmalmo.com presenterar stolt träningskollen. Möjligheten för alla läsare att hemifrån följa vad som händer på träningarna. Ambitionen är att rapportera från de flesta passen.

Träning: Fotboll

Tid och plats: 18:00-19:40 på Malmö Stadion plan 4 (konstgräs)

Vädret: 0° C, vindstilla. "Ett underbart vinterväder" (Anders Grimberg).

Skador/sjukdomar: Ser mycket bra ut, efter att ha varit lite småkrassligt hit och dit i början av veckan. Samtliga, undantaget Tom Henriksen, var med på torsdagens träningspass. Tom har fortfarande ont i halsen och missar därmed Kirseberg-matchen.

Det var alltså ingen större fara med Anders Jemail som inte kunde fullfölja tisdagens fyspass då det stramade till i baksidan av låret. På dagens träning var Jemail i full gång igen. Han sitter också på bänken i lördagens match.

Anders Grimberg, tränare: De som på något sätt inte deltog vid tisdagens övningar i Pildammsparken fick göra dessa idag istället. Övriga tolv ägnade sig åt ren fotbollsträning på konstgräset.

Fotbollsbiten bestod denna gång av mycket teknikuppvärmning, runt en halvtimme. Därefter tränade vi uppspel, det vill säga hur vi ska hitta löpvägar för våra forwards. Vi hade också ett spelmoment med tre lag innan vi avslutade med lite löpträning.

Innan vi lämnade varandra för idag meddelade jag laguppställningen mot Kirseberg. De spelare som satt på bänken mot Helsingborg får samtliga chansen från start. Ett frågetecken finns kring Niclas Öberg, huruvida hans avstängning gäller på lördag eller inte.