Ndugwa debuterar i IFK Malmö

Efter en tids provtränande kan 26-årige anfallaren Moses Ndugwa med allsvenska meriter från Helsingborgs IF äntligen debutera för IFK Malmö. Han testas i lördagens träningsmatch mot division 3-laget och samarbetskollegan Kirseberg IF.

Anledningarna till att det inte blivit något spel förrän nu är flera. Under en längre period har han haft problem med ljumskarna, samtidigt som han varit lite krasslig. Han missade till exempel både tisdags- och onsdagsträningen då han hade ont i halsen.

– Sedan har det väl inte varit det enklaste att få speltillstånd av hans gamla klubb, förklarar IFK Malmös tränare Anders Grimberg, som med viss tillförsikt ser fram emot debuten, till ifkmalmo.com.

– Han skall vara redo igen. Men det var ganska länge sedan han spelade, så det är svårt att uppskatta hur länge han orkar. Normalt sett är det en riktigt snabb spelare.

Moses Ndugwa, vars senaste klubb är division 2-laget Syrianska i Södertälje, har inte spelat en match sedan i juli. På grund av olika omständigheter, som med hänsyn till förhandlingarna klubbarna emellan inte presenteras här, avbröt parterna allt samarbete.

Mötet med Kirseberg IF är IFK Malmös andra med en division 3-klubb den här säsongen. Det första mot GIF Nike slutade med en komfortabel 4-0-vinst. Men IFK-tränaren höjer ett varningens finger inför lördagens match.

– De är säkert jätteinspirerade av att möta oss så vi får se upp. Visst resultaten ska man inte bry sig om, men vi vill definitivt inte förlora och det tror jag heller inte att vi gör, säger Anders Grimberg.

Niclas Öberg åkte på en utvisning mot Helsingborgs IF. En avstängning är att vänta, men i väntan på det beslutet som lär komma nästa vecka spelar han mot sin förra klubb. Om han kommer in ska kanske poängteras. Han börjar på bänken.

– Jag tror att vi kommer att få se ett IFK Malmö som börjar bli fysiskt starkt. Vi ligger ganska bra på det redan, vilket vi måste göra för att kunna slåss i toppen, konstaterar IFK-tränaren.

IFK MALMÖ (4-3-3)

Mattias Filipanics

Pontus Andersson
Ivan Milosevic
Marcus Svensson
Christian Andersson

Dan Ingvarsson
Jonas Danielsson
Martin Abrahamsson

Modou Jagne
Moses Ndugwa
Magnus Eriksson

Avbytare

Anders Jemail
Fredrik Jönsson
Johan Åkesson
Jörgen Svensson
Marcus Nilsson
Niclas Öberg
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)